Mercedes-Benz Türk, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2018 yılında üçüncüsü açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı sıralamasında ödülün sahibi oldu.

Mimari, Mühendislik ve Teknik Kategorisi’nde en büyük 3 şirketten biri seçilen Mercedes-Benz Türk, söz konusu ödülü yaklaşık 80 milyon dolarlık hizmet ihracatı ile kazanmayı başardı. 

Bu başarıda firmanın, Aksaray Kamyon ve Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda bulunan Ar-Ge merkezleri ile Hoşderedeki fabrikanın bünyesinde yer alan ve Aralık 2018’de 5’inci yaşını kutlayan Daimler’in Küresel IT Çözümleri Merkezi’nde yapılan çalışmaların katkısı önemli bir rol oynuyor. 

HİZMET İHRACATININ 80 MİLYON DOLARI MERCEDES-BENZ TÜRK’TEN

Firmanın İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin toplam hizmet ihracatının yaklaşık 80 milyon dolarlık kısmını gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Sülün, Mercedes-Benz Türk olarak 1967’den beri istihdam, üretim ve ihracatın yanı sıra Ar-Ge ve bilişime yaptıkları yatırımlarla Türkiye’ye katma değer ürettikleri için gurur duyduklarını kaydetti.

Ürettikleri ürünlerin ihracatı dolayısıyla Türkiye’de lider konumları ile birlikte hizmet ihracatında da liderliğe yükselmelerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Sülün, emeklerinden ötürü bütün firma çalışanlarına ve ödül veren TİM’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.