Nidec şirketler grubuna dahil olan Control Techniques'in Commander sürücü ailesi, genel amaçlı sürücülerin iki varyantını içeriyor ve Unidrive M200 ve M300 sürücülerinin yerini alıyor. Genel uygulamaların amaçlarını karşılayan Commander C200  kurulum ve yüklemeyi basitleştiren özellikleriyle dikkat çekiyor. Aynı özelliklere ve işlevselliğe sahip Commander C300 ise güvenlik gerektiren genel uygulamalar için ikili 'güvenli tork kapalı' girdisi içeriyor. 

Commander serisi, sınıflarındaki en küçük ayak izlerine sahip olduğundan dolayı, boyutların önemli olduğu uygulamalarda, makina imalatçıları ve orijinal donanım üreticileri için ideal bir çözüm oluşturuyor.  
Her iki model de güçlü işlevselliğe sahip.  0,25kW ile 132kW aralığındaki geniş güç yelpazesi, Commander sürücünün düşük ve yüksek güç uygulamaları için kusursuz çözüm olmasını sağlıyor. 
Devreye alma ve bakım işlerinin sorunsuz gerçekleştirmesi adına bir araç paketi de mevcut. 

PROGRAMLAMA İÇİN ESNEK VE SEZGİSEL ORTAM

Hızlı, görev temelli devreye alma ve kolay bakım için Connect, Windows arabirimi ve veri analizini kolaylaştıran sezgisel grafik araçları sağlıyor. Dinamik sürücü mantığı için diyagramlar, sürücünün gerçek zamanlı  görselleştirilmesini ve kontrolünü sağlıyor. Parametre tarayıcısı ise parametrelerin görüntülenip, düzenlenmesi ve kaydedilmesini, eski sürücülerden parametre dosyalarının içeri aktarılmasını mümkün kılıyor. Daha gelişkin uygulamalara yönelik Machine Control Studio, programlama için esnek ve sezgisel bir ortam sunuyor. Böylece dahili PLC sayesinde sürücünün işlevselliğini hiçbir ek maliyet olmadan artırmak mümkün hale geliyor.