Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla konuşan Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, yerli ve milli bilincin oluşmasında yapılan çalışmaların yanı sıra devlet teşviklerinin katkısına vurgu yaparak, gerçek bir kalkınmanın yerli ve milli bir üretim anlayışıyla gerçekleşebileceğine inandığını söyledi. 

Karaçak, ekonomik bağımsızlık ve üretmenin gücüne dikkat çekerek, ithal ürünlerle gerçek bir kalkınmanın olmayacağını dile getirdi.

Türkiye için güçlü bir temele oturtulmuş güçlü bir ekosistem oluşturabilmenin ürün, bilgi ve teknoloji üretimi ile mümkün olacağını, üreticilerin, yerli ve milli görüşü bir üretim stratejisine dönüştürmeleri ve söz konusu stratejiyi kalkınma enstrümanı olarak kullanmaları gerektiğini ifade etti.

NİTELİKLİ ÜRETİM VE AR-GE’NİN ÖNEMİ

Öncelikli olarak Türkiye’nin dünyada sesini duyurmasına ön ayak olacak markalar çıkarması gerekliliğinin altını çizen Karaçak, küresel bir köy haline gelen dünyada ekonomik açıdan varlığı sürdürebilmenin yolunun nitelikli üretim ve Ar-Ge’den geçtiğini belirtti.

Karaçak, bu kapsamda yurt dışı pazarlarda rekabet gücünün geliştirilmesi amacıyla global kaidelerle uyumlu yerli bir kültürün geliştirilmesinin önemine değindi.

LODA MOBİLYA, MOBİLYA SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR 

Son 10 yılda yedi kat büyüme kaydederek toplam 193 ülkeye ihracat gerçekleştiren mobilya sektörünün, Türkiye ekonomisinin başat aktörleri arasında yer alması için üzerlerine düşen görevleri yaptıklarını ifade eden Karaçak, yüzde 100 yerli üretim yaptıklarını, yüzlerce çalışana istihdam yarattıklarını ve hem Türkiye’deki hem de dünyadaki mağazaları ile Türkiye ekonomisinin bağımsızlığı için çalıştıklarını sözlerine ekledi.