Daha az kaynak kullanımı ve daha az atık üretimi ile yüksek kalitede üretimi hedefleyen Lezita, İzmir Kemalpaşa fabrikası ile “Sıfır Atıkbelgesine layık görüldü. İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından söz konusu belgeye layık görülen firma, böylece çevreye verdiği değeri bir kez daha kanıtlamış oldu.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE ÖNEMİ DAHA FAZLA ANLAŞILIYOR"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan firmanın Genel Müdürü Mesut Ergül, iklim değişikliğinin getirdiği risklerin artmasıyla berabera atık yönetiminin öneminin de daha fazla anlaşıldığını ifade etti.

Şirket olarak yaşadıkları çevre ve toplumun iyileştirilmesine katkıda bulunma amacıyla sıfır atık hedefleri doğrultusunda yatırımlarını sürdürdüklerini dile getiren Ergül, çevresel ayak izlerini her geçen gün azalttıklarını, çalışmalarını çevre üzerindeki etkileri noktasında bilinçli olarak yürüttüklerini vurguladı.

YORGLASS'DAN 30 MİLYON EURO DEĞERİNDE TESİS YATIRIMI YORGLASS'DAN 30 MİLYON EURO DEĞERİNDE TESİS YATIRIMI

 Hedeflerine doğru emin adımlarla ilerdiklerini belirten Ergül, "Daha az atık üretme, toplam karbon ayak izimizi azaltma, enerji verimliliğimizi artırma ve su yönetimine ilişkin çalışmalarımız ile çevresel performans hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu çalışmalarımızın sonuçlarından biri olan “Sıfır Atık Belgesi”ne sahip olmak bizim için gurur verici." dedi. 

"DOĞA DOSTU" ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYOR

Lezita, İzmir Kemalpaşa’da bulunan üretim tesisinde, çevresel ayak izini en aza indirme hedefiyle sürdürülebilirlik ilkelerine uygun, "doğa dostu" çalışmalar hayata geçiriyor. 

Firma üretim tesisinde, atık oluşumunu önleyen ya da azaltan, yeniden kullanıma öncelik veren, atıkları kaynağında ayrı biriktirerek toplayan, atıkların geri dönüşüm veya geri kazanımını sağlayarak bertarafa gönderilecek atık miktarını azaltan bir yaklaşımla hareket ediyor. Bu kapsamda, sıfır atık yönetim sisteminin kurulumundan uygulanmasına ve izlenmesine kadar olan süreci, sorumlu kişi veya kişilerle birlikte çalışma ekipleri takip ediyor.

Ekipler, atık kutusu yerleştirilmesi gereken bölgeleri, yerleştirilecek sayıyı tespit etmelerinin yanı sıra sıfır atık konusunda fabrikada çalışan personele sunulacak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerine de rehberlik ediyor. Tesiste atıklar, uygun yerlere yerleştirilen kumbara ve konteyner’larda toplanıyor. Uygulamanın gerçekleştirilmesine ilişkin düzenli olarak izleme çalışmaları yapılıyor.

Lezita, gelecekte Kemalpaşa tesisinde bilinçlendirme çalışmalarını artırarak oluşan geri dönüşebilir atıkların oranını daha da azaltmayı hedefliyor.