Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'taki MFA Kocayusuf Maske Fabrikası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, fabrikanın, istihdamla birlikte şehrin ihracatının gelişmesine de katkılarının olacağına inandığını belirtti.

"ZONGULDAK'IN EN FAZLA İHRACAT YAPAN FİRMASI OLDULAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin Sağlıklı Nefesi" sloganıyla 2008 yılında faaliyetlerine başlayan firmanın, kısa zamanda önemli işlere attığını dile getirerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Türkiye'nin en hızlı büyüyen 30'uncu firması olarak seçildiğini anımsattı.

Başarıların Ar-Ge faaliyetleri ve yenilikçi yaklaşımlarının önemli bir payı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Tamamen yerli imkanlarla geliştirdikleri, Türkiye'nin ilk biyo maskesiyle emniyet teşkilatımızın kullanımı için özel olarak üretilen tam ve yarım yüz gaz maskeleri bu ürünlerden sadece birkaçıdır." dedi.

Şirketin pandemi sürecinde artan talebi karşılamak adına çalışarak, en yoğun yaşandığı 2020'de yüzde 60'ı ihracat olmak üzere 250 milyon TL'yi aşkın bir ciroya ulaştığını söyleyen Erdoğan, söz konusu rakamla Zonguldak'ın en fazla ihracat yapan firması haline geldiğini ifade etti.

"YILLIK 240 BİN TAM VE YARIM YÜZ GAZ MASKESİ ÜRETECEKLER"

Açılışını gerçekleştirdikleri üretim tesisinin, üretim modeli ve teknolojik altyapısının yanı sıra mimarisiyle de örnek bir tesis olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fabrikamızın kurulu gücü 1 megavat olan çatı güneş panelleriyle yenilenebilir enerjiden çevre dostu bir üretim yapması da takdire şayandır. Kocayusuf isimli bu fabrika yıllık 45 milyon partikül tutucu, solunum koruyucu profesyonel maske, yıllık 240 bin farklı niteliklerde tam ve yarım yüz gaz maskesi, yıllık 910 bin tam ve yarım yüz gaz maskesi filtresi üretecektir. Görüldüğü gibi Türk sanayicisi, ekonomimizin tökezlemesini umanlara inat, çalışmaya, üretmeye, insanımız için istihdam oluşturmaya devam ediyor. Ben bunu biraz daha değiştiriyorum. Önce yatırım, istihdam, üretim diyorum ve son olarak da ihracat diyorum. Şimdi MFA bunların dördünü de yapıyor. Yatırımsa yatırım, istihdamsa istihdam, üretimse üretim ve Slovakya başta olmak üzere ihracatsa ihracat. Bu, tabii yetmez, daha ne yapacağız? Bunu yayılmacı bir ihracat anlayışıyla geliştireceğiz."

Erdoğan, fabrikanın açılış ve genişleme sürecinde firmaya devletin sağladığı destek, teşvik ve hibelerden faydalandırdıklarını ve Türkiye'nin ilk ve en büyük maske üreticilerinden olan şirketin yeni yatırımların arifesinde bulunduğunu öğrenmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. (AA)