Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) tarafından tasarlanan Türkiye’nin yerli otomobil projesinde lansmanın ardından çalışmalar hızla devam ederken, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) de yerli ve milli otomobili Günsel’in tanıtımını gerçekleştirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in çocukluk hayali ile başlayan ve adını kurucusu olduğu aileden alan otomobilin logosundaki kalkan figürü, aileyi ve onu bir arada tutan anneyi, “g” harfi aileye soyadını veren babayı, “9” rakamı ailenin uğurlu sayısını, elektrik devreleri ailenin üç kardeşini ve sadece elektrikli araçlar üreteceğini simgeliyor.

B9 HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP?

Aracın ilk modeli B9 yüzde yüz elektrikli bir araç olarak, dolu batarya ile 350 km aralıksız yolculuk imkanı sunmasının yanında sınıfındaki araçlara göre yüzde 80’in üzerinde tasarruf sağlıyor.
Bataryası yüksek hızlı şarjla 20 dakikada, standart şarj kullanılması durumunda 7 saatte doldurulabiliyor. 

Araç, 160 beygire eşdeğer 140 kW elektrik motoru ile 0’dan 100 km’ye 8 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabiliyor.

REJENERATİF FREN SİSTEMİ İLE ENERJİ GERİ KAZANIM İMKANI

Toplam on bin 936 parçanın bir araya gelmesiyle üretilen araç, kompozit ve alüminyum kullanılarak yapılacak üretimi ile daha verimli araçlar çıkmasını sağlayacak.

Aracın bir diğer öne çıkan özelliği, standart araçlarda frene basıldığında ısıya dönüşerek boşa giden enerjinin geri kazanılmasına ve daha az enerji harcanmasına imkan verecek rejeneratif fren sistemi olacak.

GÜNSEL SHOWROOM AÇILDI

Üretim sürecinde kullanılacak parçalar için 28 ülkeden 800 tedarikçi ile iş birliği gerçekleştirilen otomobilin tanıtım ofisi ise Lefkoşa Dereboyu’nda açıldı.

Tanıtım ofisinde B9’un yanı sıra SUV segmentinde bulunan, dört kapılı, geniş hacimli bir aile otomobili olan ikinci modeli J9’da sergileniyor.

Ziyaretçilerin modeller hakkında detaylı bilgi edinebilecekleri ve test sürüşü yapabilecekleri showroom’da modellerin satışları da yapılacak.