Kistler Türkiye Satış Direktörü Orçun Yıkıcı, geliştirdikleri ‘inovasyon makinası’ ekip ile geleceğe çözümlerini eklediklerini kaydederek, “Geleceği bir adım önde düşünüyoruz. En önemli ayrıcalığımız bence müşterinin sesi ve beklentisi olmak ve tüm beklentileri fazlasıyla yerine getirmek” dedi. Kistler olarak başlıca çalışma alanları olan, araç araştırma test, endüstriyel proses kontrol ve sensör teknolojisi olanlarında çözümler sunduklarını; üretim ve test teknolojileri, araştırma ve geliştirme çalışmaları ve savunma sektörü hedeflediklerini söyleyen Orçun Yıkıcı, 2019 yılı gündemlerini, makina ve otomotiv sektörü başta olmak üzere çözümlerini ve yeni yıla dair hedeflerini paylaştı. 

ORÇUN BEY, KİSTLER’İN 2019 GÜNDEMİNİ ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?  

2019 yılı içerisinde yine endüstri ve otomasyon sektöründe büyümeye devam etmeyi planlıyoruz. Bu sene otomotiv üretim alanının dışında otomotive araştırma ve geliştirme alanında da büyümeyi hedefliyoruz. Avrupa ve Amerika’da araç testlerinde oldukça kuvvetli olan firmamızın uzun yıllar içerisinde elde edilmiş deneyimini Türkiye’de kullanmak ve çözümlerimiz ile sektöre fayda sağlamak istiyoruz. Önemli testlerin başında araç motorlarında silindir içi basınç sensörü uygulaması ki burada amaç düşük karbondioksit emisyonu ve düşük yakıt sarfiyatının sağlanması, araç yol denge ve dayanıklılık çalışmalarında ve çarpma ya da patlatma testlerindeki çözümlerimizle sektöre dinamizm ve teknolojik çözüm sağlayacağımıza inanıyoruz. Tüm bunlara ek olarak; ülkemizin bulunduğu konum nedeniyle savunma alanında yapılan yatırımlar ve gereksinimler ile yine bu alandaki çözümlerimiz sayesinde savunma sanayimize destek sağlamak ve çözümler sunmak istiyoruz.

KİSTLER’İN ALANINDA KATTIĞI AYRICALIKLAR VE İLKLERİ PAYLAŞIR MISINIZ?

Kistler olarak müşterilerimizi dinliyoruz. Firmamızın en özel güçlerinden biri satış mühendislerimizdir. Sahadan müşteri geri bildirimleri toplanır ve bu sayede sektör beklentilerine yönelik çalışmalar ve geliştirmeler yapılır. Ürünlerimizin ve uygulamalarımızın müşteri tarafında sevilmesinin ve kabul görmesinin başlıca nedenlerinden bir tane kullanıcı dostu olması ve donanım olarak da gelecek on yılı karşılar nitelikte olmasıdır. Geleceği bir adım önde düşünüyoruz. Geliştirdiğimiz ve oluşturduğumuz ‘inovasyon makinası’ ekibimiz ile geleceğe çözümlerimizi ekliyoruz. En önemli ayrıcalığımız bence müşterinin sesi ve beklentisi olmak ve tüm beklentileri fazlasıyla yerine getirmek. Bizim yöntemimizin pazarı yönetmek ve yönlendirmek, bu sebeple ciromuzun önemli bir bölümünü araştırma ve geliştirme faaliyetlerine harcıyoruz. Gelecek yanımızda biz daha ilerisini düşünüyor ve tasarlıyoruz.

KİSTLER’İN TÜRKİYE'YE SUNDUĞU YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÇÖZÜMLER NELERDİR? 

Son 6 yıldır plastik enjeksiyon çözümlerimiz ile hatasız üretime gitme yönünde müşterilerimizi destekliyoruz. Yine çok kuvvetli olduğumuz elektromekanik servo pres alanında yeni ürünlerimizle pazardaki varlığımızı çok kısa sürede iki katına çıkaracağımıza eminiz. Çok değişik alanlarda birçok farklı ürün ve çözümlerimiz var; fakat şu önemli bir detaydır ki Kistler her dahil olduğu sektörde ilk sırayı hedefliyor ve alıyor. Çözümlerimiz, müşteri bağımlılığı yaratıyor. Bu sene servo pres alanında yeni bir ürün çıkardık; ilk ayda çok iyi bir satış adedi yakaladık, ben artan bir ivme ile sektörün bu uygun maliyetli servo pres ihtiyacını karşılayıp, yüksek satış rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum.