Mobilya sektörünün başarılı temsilcilerinden Kelebek Mobilya, Düzce fabrikasındaki renovasyon çalışmaları doğrultusunda 100 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Şirket, üretim tesisini yenileyerek teknolojik ve dijital sistemlerle donattı.

YILA İDDİALI GİRDİ, BAŞTAN SONA YENİLEDİ

Sektördeki 86. yaşını kutlayan Kelebek Mobilya, 2022 yılına iddialı bir giriş yaptı.

MAXION WHEELS'İN FABRİKA YATIRIMINDA OTOMASYON RÜZGARI MAXION WHEELS'İN FABRİKA YATIRIMINDA OTOMASYON RÜZGARI

Son bir yıllık dönemde önemli başarılar kaydeden firma, Düzce’de bulunan 186 bin metrekarelik üretim tesisinde A’dan Z’ye bir yenileme çalışmasına imza attı. 

Şirket, mevcut üretim kapasitesini yenileme, geliştirme, verimlilikte artışın yanı sıra müşteri talepleri doğrultusunda harekete geçerek hayata geçirdiği çalışmayla 100 milyon TL’lik yatırım yaptı.

“KAPASİTEMİZİ YARI YARIYA ARTIRDIK”

Söz konusu renovasyon çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya, Türkiye’de 185’i aşkın mağazaya sahip olan ve ürünlerini 30 civarında ülkeye ihraç eden Cumhuriyet tarihinin en köklü sanayi kuruluşu olarak kapasite artışı ve Sanayi 4.0 ile gelen teknoloji çağına adaptasyon amacıyla fabrikalarında çok yönlü bir yenileme çalışması yaptıklarını belirtti.

Özellikle son dönemde ürünleriyle ön planda olan Kelebek Mutfak bölümü için ayrı bir fabrika oluşturarak burada uçtan uca monteli sisteme geçtiklerini ifade eden Kaya, “Lojistik ve otomasyon ağırlıklı yatırımlarımızla birlikte kapasitemizi yüzde 50 artırmış olduk. Önümüzdeki dönemde üretimde adetsel olarak yüzde 150’nin üzerinde artış öngörüyoruz.” dedi.

Kaya, söz konusu yatırım ile birlikte amaçlarının esnek, hızlı bir üretim yaparak ürün kalitesini daha da artırmak ve teslimat sürelerini hızlandırmak olduğunu vurguladı.

YENİ BİNA 2022’DE FAALİYETE ALINACAK

Firmanın halihazırda süren bina yatırımı, 5 bin metrekare mutfak bölümü, 2 bin 500 metrekare ham madde depo ve 2 bin 500 metrekare ihracat depo alanından oluşuyor ve bu yıl içinde faaliyete başlayacak.

Tesisteki 2 bin metrekareden oluşan sünger depo inşaatı ile yine aynı alana sahip tasarım merkezi ve yeni yemekhane inşaatının tamamlandığı, 7 bin 500 metrekarelik yeni mamül raf depo inşaatının ise mayıs ayı itibariyle kullanıma alınacağı bildirildi.