Sektörde bir ilki gerçekleştiren ve online satışlarını bayileri aracılığıyla yapan Kelebek Mobilya, böylece bayisini online satış kanalı aracılığıyla da destekliyor.

ÇİFT KANALDAN SATIŞA İMKAN VERİYOR

Firma, bir yandan yeni bayiler açarak satış ağını genişletirken, diğer yandan da çevrimiçi alışverişe yönelik yaptığı yatırımlarla da başarı ivmesini yükseltmeyi sürdürüyor.

Covid-19 süreciyle birlikte kişi özel randevulu hizmet ve görüntülü arama gibi uygulamarla güvenli alışverişe olanak tanıyan şirket, dijitalde sunduğu ücretsiz hizmetlerle gerek hizmet çeşitliliğini artırıyor gerekse bayi kanalıyla gerçekleştirdiği online satışları, karlılıklarını da koruyarak online ve offline olarak çift kanalda satış yapabilmlerini mümkün hale getiriyor.

"E-TİCARETTEKİ SATIŞLARI BAYİLER ÜZERİNDEN YÖNETİYORUZ"

Sektörde dijitalleşmenin arttığının altını çizen Kelebek Mobilya Marka Direktörü Serkan Kaplan, buna rağmen bayilerin öneminin sürdüğünü dile getirerek, yeni trendlere adapte olduklarını ve bayilerini de güçlendirmeye yönelik çalıştıklarını söyledi.

E-ticaret kanalıyla yapılan satışların süreçlerini bu doğrultuda yönettiklerini kaydeden Kaplan, süregelen salgında uzun süreli kısıtlamalar, kapanmalar yaşandığını, bayilerin kapanmak mecburiyetinde kaldığını ancak online uygulamalar ve satışlar ile söz konusu dönemi nispeten daha rahat geçirdiklerini dile getirdi.

"YIL SONUNA KADAR 11 YENİ PAZARA ADIM ATMAYI AMAÇLIYORUZ"

Yılın ilk üç aylık döneminde Türkiye'de 18, globalde ise 1 adet olmak üzere toplam 19 mağaza açılışı yaptıklarını aktaran Kaplan, 2021 sonuna kadar olan hedeflerini de yurt içinde 30 yeni bayi açmak ve yurt dışında 11 yeni ülkeye giriş yapmak olarak açıkladı.

2021’in ilk çeyreğinde yurt içinde 18, yurt dışında ise 1 adet olmak üzere toplam 19 mağazanın açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Kaplan, yıl sonuna kadar yurt içinde 30 yeni bayi açmayı, yurt dışında da 11 yeni ülkeye giriş yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

"HER İKİ YAPI BİRİBİRİNİ DESTEKLİYOR"

Bütün sektörlerde olduğu gibi faaliyet gösterdikleri sektörde de dijitalleşmenin artacağına ve sektörün geleceğini belirleyeceğine dikkat çeken Kaplan, "Dijitalleşme artıyor ama mağazacılık da aynı önemle devam ediyor. Her iki kanaldan da satış yapmak üzerine kurgumuzu yapıyoruz. Online satışlarımızda bayilerimiz önemli bir konumda. İki yapı da birbirini destekliyor." diye konuştu.

Büyük şehirlerin yanı sıra Afyon, Amasya, Artvin, Burdur, Kırıkkale, Kütahya, Muğla, Sinop, Yozgat gibi illerde de bayi faaliyetleri doğrultusunda görüşmelerini sürdürdüklerini bildiren Kaplan, bayileri olmayı düşünen yatırımcıların web sayfalarından başvurularını iletmesiyle birlikte görüşmelere başlandığı bilgisini verdi.