Katlanabilir akıllı cep telefonu, bir süredir telefon üreticilerinin hayaliydi. Dünya devi markalardan beklenen, ilk akıllı FlexiPai, az bilinen Çinli Royale’den geldi.

350 gram ağırlığındaki FlexiPai, katlanan her bir bölümündeki ekranda farklı bir hizmet sunabiliyor. 7,8 inç büyüklüğündeki ekranı, ancak telefonunuz açık haldeyken görebiliyorsunuz.


ABD Kalifornia merkezli Royale, Çin orijinli bir şirket. Katlanabilir akıllı telefon FlexiPai’yi tanıtınca, teknoloji dünyasında şaşkınlık yarattı. Şirket, FlexiPai’nin tanıtımını, Kalifornia’da değil, Pekin’de yaptı.

Pekin’deki tanıtımda, telefonun katlandığında farklı işlevlere ulaştığı anlatıldı. FlexiPai’nin katlanan yerlerinde, ön ya da arka ekranında eş zamanlı farklı görüntü ve hizmetler eş zamanlı veriliyor.

Ve yine sadece katlanmış haldeyken, arka yüzdeki ekran, bildirimleri toplu halde veriyor.

Telefonun fiyatı 1.290 dolar / 7 bin TL ile 1.863 dolar/ 10 bin TL arasında, özellik ve kapasitesine bağlı olarak farklılık gösteriyor.

YAZILIMCILARA DA KATLANABİLİR TELEFON

Teknoloji dünyasını ayağa kaldıran Royale, yazılımcıları da unutmadı. Ve sadece uzmanlara özel bir katlanabilir akıllı telefon modelini de satışa çıkardı.


FLEXİPAİ SADECE ANDROİD SİSTEMDE ÇALIŞIYOR

2012’de, Kalifornia’da kariyerine başlayan Royole, dünyanın konuştuğu ürününde Android işletim sistemini (Google) kullanıyor.
Royale’nin katlanabilir, FlexiPai’yi tanıttığı sırada, Samsung’un aynı anda katlanabilir ekranlı telefonun sadece protipini tanıtması da, bir kez daha gözlerin Çinli firmaya çevrilmesine neden oldu.
Bu gelişmeler tüm teknoloji dünyasının kimyasını değiştirirken, Google’ın android işletim sistemini de, katlanabilir, FlexiPai teknolojisine göre dizayn ettiği bildirildi.

200 BİN KEZ KATLANDI

Akıllı telefonların amiral gemisi modelleri ortalama 300 gram iken, onlardan 50 gram daha ağır FlexiPai, 200 bin kez katlanarak testten geçmiş.
FlexiPai ile birlikte işletim sistemi ve uygulamaların da bu teknolojiye adapte edilmesi gerekecek.