Yapay zekâ veri bilimi, global ticaretin de, geleceğin dünyasının da gündeminde. Bu kadar stratejik bir konuda, Türkiye dışa bağımlı kalmamak adına önemli bir hamle yaptı. Devlet üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, yapay zekâ konusunda inovatif projeleri, global ticaretle bütünleşik olarak çalışacak.

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca, Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, Türkiye’deki her sektöre yönelik, mevcut ve potansiyel insan kaynağından da yüksek verim almaya odaklanacağını söyledi. 

AR-GE FAALİYETLERİ

Veri bilimi ve öğrenebilir zekaya paralel olarak, öğrenebilir zekanın uygulamalı araştırmalarını içeren Ar-Ge faaliyetlerini yürütecek.
Derin öğrenme, makine öğrenmesi gibi temalarda teorik ve akademik çalışmalar yapacak. 
Merkez, bilgisayar güvenliği, bilgisayarla görü, yazılım kalitesi, otonom araçlar, robot uygulamaları, insan bilgisayar etkileşimi, bulut, bilişim, akıllı şehirler, savunma teknolojileri ve ileri tarım teknolojileri konularında çalışmalar yapacak. 

DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAK

İTÜ Rektörü Karaca, Türkiye’nin giderek artan bu konudaki dışa bağımlılığını, İTÜ’deki Merkez marifetiyle bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Karaca, Merkez’in yapay zeka ile ilgili her türlü araştırma proje ve eğitim faaliyeti içinde olacağını açıkladı.