1 Kasım’da, “Batarya parası bulursa 11 ülkeye ihraç edecek” başlığı ile yayımladığımız, İzmirli girişimciden iyi haber geldi.

ST Endüstri Medya’ya ulaşan Cengiz Kılıç, yayından sonra önce Anadolu Ajansı’nın, ardından da çok sayıda basın mensubunun kendisiyle iletişime geçtiğini belirterek, “Az önce de Savunma Bakanlığı’ndan davet aldım. Isıtmalı askeri kamuflaj sunuma gidiyor” dedi.

Kılıç, bütçe yetersizliğinden özel bataryaya takılan projesinde de şöyle bir çözüm bulmuş.

Özel batarya yerine power bank ve dörtlü ısı sistemi ile sorunu çözdüğünü ifade ediyor. Yani,  10’lu ısı sistemi yerine, sekiz saatlik enerji üreten, dörtlü bir ısı sistemi geliştirmiş.


Önceki modellerinde, dört önde, dört arkada ve iki yedekli sistem yerine, yeni geliştirilen ve sunuma hazırlanan modelde sadece arka tarafta dörtlü bir ısı sistemi bulunuyor.

Yine aynı, dörtlü ısı sistemini pantolon için de üreten, Kılıç, su geçirmeyen kumaşlarla, kamuflaj kumaş ve mikro silikonlu elyaf, polar, su geçirmez fermuar ile yeni modeli ürettiğini kaydederek, “Su geçirmez, sekiz saate kadar 60 derece ısı üreten ve özel batarya ile bu süre 16 saate kadar uzatılan ürünümüz sunuma hazır” dedi.

Kılıç, projede bütçe de bulabilirse, askeri ürün üreteceği özel bataryaya, zırh giydirmeyi planlıyor.