B&R Endüstriyel Otomasyon tarafından “Entegre Otomasyon ile Akıllı Kazanç” temasıyla düzenlenen İnovasyon Günleri 2019 (Innovations Day), 24 Temmuz’da İstanbul Sarıyer’de bulunan Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirildi. 

B&R Türkiye Genel Müdürü Piero Pederzani ve Güney Avrupa Genel Müdürü Luca Galluzzi’nin açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğin ilk bölümünde; firmanın Satış Müdürü Ömer Yücel, Key Account Direktörü Mustafa Göksel Delikaya, Satış Mühendisi Furkan Serdar ve Proje Müdürü Ferhat Abdullahoğlu’nun yanı sıra ST Endüstri Medya Genel Yayın Yönetmeni, Maltepe Üniversitesi ve İTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Halefşan Sümen sunumlar gerçekleştirdi.

AKILLI TAŞIMA TEKNOLOJİLERİ VE AKILLI KAMERALAR

“Verimlilik için en iyi endüstriyel taşıma teknolojisi ve entegre makina görüntüleme” sunumlarında ilk olarak firmanın Satış Mühendisi Furkan Serdar, firmanın yeni nesil akıllı taşıma teknolojileri ACOPOStrak ile SuperTrak ve özellikleri hakkında bilgiler verdi. 

Her iki teknolojinin yüksek verimlilik, hijyenik tasarım, geliştirilmiş hata toleransı, akıllı sistem yazılımı, dijital ikiz, entegre simülasyon, azaltılmış makina hacmi (daha az yer kaplama ve alan tasarrufu) gibi ortak özelliklerinden bahseden Serdar, ACOPOStrak’ın paketleme, SuperTrak’ın ise taşıma ve montaj otomasyonlarında kullanıldığını, endüstriyel robotlarla senkronize çalışabildiğini, entegre taşımaya ve hızlı kuruluma imkan sağladığını kaydetti.

Firmanın Proje Müdürü Ferhat Abdullahoğlu, entegre görüntü otomasyon çözümleriyle ilgili gerçekleştirdiği sunumda şekil yakalama ve ölçüm yapabilmeyi mümkün kılan akıllı kamera sistemlerinin smart sensör ve smart camera olarak ikiye ayrıldığını söyledi. Abdullahoğlu, firmanın entegre aydınlatma sistemine ve zengin donanımlara sahip olan kameraların ek bir ayara gerek kalmadan aynı şekilde çalışabildiğini sözlerine ekledi.

YENİ YAZILIM MİMARİSİ: mapp TECHNOLOGY & mapp VIEW

Etkinliğin öğleden sonraki sunumları, firmanın Satış Mühendisi Yükselen Pınar’ın kodlamaya ihtiyaç duyulmadan gerekli konfigürasyonun yapıldığı yeni yazılım mimarisi olan mapp Technology sunumuyla başladı. Pınar, merkezi ve bireysel kontrol imkanı sunan yazılımın kullanıcılarına servis, kontrol, safety, hareket, vision ve view sağladığını belirterek, projelere etkisini maksimum yenilik ve kalitenin yanı sıra minimum proje süresi olduğunun altını çizdi.

Firmanın Uygulama Mühendisi Ahmet Kaya, uygulamalı olarak anlattığı mapp Technology ile ilgili detayları bilgisayar üzerinden örnek bir uygulama yaparak gösterdi.

Türkiye’de B&R’ı temsil eden YRM Otomasyon firmasının Ortağı ve Proje Müdürü Ercan Cansever, firmanın geliştirdiği web tabanlı HMI mappVIEW sunumunda, B&R’ın söz konusu teknolojiyi nasıl geliştirdiğinden bahsederek, teknolojinin detaylarını bilgisayar üzerinden uygulamalı olarak anlattı. 

NESNELERİN İNTERNETİ – IIOT 

Firmanın Uygulama Mühendisi Özge Tüfekçi, gelişmiş IT teknolojilerinin makinalara adapte edilmesinin ortaya çıkardığı önemli etkilere tanıklık eden bir çağda rekabet halini nasıl koruyabilecekleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Tüfekçi, veri bilimi, iş zekası, makina öğrenimi gibi terimlerin her birinin özel bir bilgi birikimi gerektirdiğini ancak bunların hepsinin geleneksel bir makinada bulunmayan yeni bir altyapı gerektiren sağlıklı bir veri akışına bağlı olduğunu belirtti. 

B&R’ın bu süreci yönetmek için gerekli yazılım ve donanımları sunarken, makinanın her zaman bağlantıda kalmasını, gerekli verilerin toplanmasını, bu verilerden raporlar oluşturulmasını ve sonuç olarak bu verilerin, kullanıcı tarafından yönetilen veya B&R tarafından kullanıcı için yönetilen bir bulut hizmetine güvenli bir şekilde gönderilmesini sağladığını vurguladı.

ESKİ BASKETBOL KOÇU ÇETİN YILMAZ RENK KATTI

Başarılarla dolu 42 yıllık koçluk tecrübesi bulunan aynı zamanda Türkiye Basketbol Antrenörler Derneği’nin de başkanlığını yürüten Çetin Yılmaz, etkinliğin son konuşmacısıydı. 

Yılmaz, “Tek Koç Tek Takım” felsefesini baz alarak kendi kariyerinde nasıl başarılı sonuçlara imza attığını, takım olmanın gerekliliklerini ve takım üyelerinin nasıl seçilmesi gerektiğine dair önemli bilgiler paylaşarak katılımcılara esprili kişiliğiyle de keyifli anlar yaşattı. 

Etkinlik, davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen boğaz turu ve akşam yemeğinin ardından