Gıda takviyesi (OTC) pazarında pandemi döneminde başladığı yatırım hamlesine devam eden Orzaks İlaç, NBT İlaç’a yüzde 60 oranında ortak oldu. 

SİNAN GİDER, BANTBORU'NUN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU AÇIKLADI SİNAN GİDER, BANTBORU'NUN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU AÇIKLADI

"İTHAL İKAME ÜRÜNLERİ ÜRETMEYE ODAKLANDIK"

Ortaklık ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Orzaks İlaç Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu, "Firma olarak uluslararası markaların distribütörlüğünü yapmak yerine kendi markalarımızı oluşturarak yurt dışına ihraç etme vizyonuyla hareket ediyoruz. Benzer şekilde, yatırım yaparken de Türkiye’de ithal ikame ürünleri üretme konusuna odaklanmış firmaları tercih ediyoruz. Bu çerçevede son olarak NBT İlaç’a ortak olduk." dedi.

"HIZLA BÜYÜMESİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ"

NBT İlaç’ın Türkiye'nin tüm bölgelerinde faaliyet gösteren güçlü bir saha ekibinin olduğunu vurgulayan Alimoğlu, "İnovatif bir anlayışla, dünyanın en kaliteli ham maddeleriyle özel kombinasyonlar oluşturan bir firma, doğadan aldığını insan sağlığına sunuyor. Yapılan bu stratejik ortaklık ile Orzaks İlaç, sektördeki bilgi ve birikimlerini paylaşırken, finansal olarak da NBT İlaç’ı destekleyerek şirketin hızla büyümesine katkı sağlayacak." dedi.

"YENİ BİR DÖNEME BAŞLIYORUZ"

Konuyla ilgili açıklamalar yapan NBT İlaç Genel Müdürü İrfan Kaya ise, OTC pazarının lideri Orzaks İlaç’ın yatırımı ile kendileri için yeni bir dönemin başladığını dile getirdi.

Ortaklık ile daha güçlü hale geldiklerinin, ekonomik, lojistik ve operasyonel güce kavuştuklarının altını çizen Kaya, şirket olarak büyüme hızını artıracaklarını, sektördeki öze konumlarını koruyacaklarını söyledi.

İrfan Kaya, "Dün olduğu gibi, bundan sonra da geliştireceğimiz inovatif takviyelerle, 'ilklerin ve enlerin' firması olmaya devam edeceğiz. Büyümemizin daha da hızlanmasını sağlayacak yatırımları ve stratejik iş ortaklıkları için Orzaks İlaç yönetim kuruluna ve ekibine teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

PAZAR LİDERİ KONUMUNDA BULUNUYOR

Eczacı, doktor ve mühendis üç kardeşin ortaklığında büyüyen Orzaks İlaç, bugün gıda takviyesi pazarının lideri konumunda bulunuyor.

Üretimini Nuvita İlaç şemsiyesi altında yapan ve bugün ayda 2 milyon kutuluk üretim kapasitesine sahip olan firma, 35 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi olan Nuvita İlaç, ürün geliştirme çalışmalarıyla da dikkati çekiyor.