Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Bakanlık yetkilileri, Türk ilaç endüstrisinin temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemdeki konuları masaya yatırdı.

BİYOTEKNOLOJİK İLAÇ ÇALIŞMALARI ELE ALINDI

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve Bakanlık yetkilileri Abdi İbrahim’in İstanbul Esenyurt’taki üretim tesisinde, Türk ilaç endüstrisi temsilcileri ile bir araya geldi.

Gerçekleşen buluşmada Türk ilaç endüstrisini temsil eden İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın (İEİS) yanı sıra, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), Türkiye İlaç Sanayi Derneği (TİSD) ve Sağlık Ürünleri Derneği (SURDER) yöneticileri de hazır bulundu. 

Program sektör toplantısıyla başlarken, yapılan toplantıda sektörün Türkiye için ekonomik ve stratejik önemi, üretim gücü, Ar-Ge ve bu kapsamda özellikle biyoteknolojik ilaç alanında yürütülen çalışmalar ve yapılan yatırımlar, bunun nitelikli istihdama katkısı ve ihracat atağı aktarıldı. 

ABDİ İBRAHİM TESİSLERİNİ GEZDİLER

Toplantı kapsamında ayrıca,  küresel bir güç olma hedefi doğrultusunda endüstrinin önündeki fırsatlar ve engeller de değerlendirildi.

Bu çerçevede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yetki alanına giren konular ele alınarak, çözüm önerileriyle ilgili konuşuldu.

Toplantının ardından Bakan Selçuk, beraberindeki heyet ve sektör profesyonelleri Abdi İbrahim üretim tesisini gezdi.