"1 kilodan 50 kiloya kadar bu hat üzerinden farklı ambalajlar için üretim yapıyoruz”.diyen Ekunsan Şirket Müdürü Tolga Saltık, “Hem ihracata hem de perakendeye yönelik ürünler hazırlıyoruz. Güney Amerika’ya, kadar ürettiğimiz ürünleri gönderiyoruz" dedi.

 Ekunsan'ın Edirne İpsala'daki fabrikasında Tolga Bey ile bir araya gelerek yakın dönem otomasyon hattı ve depolama yatırımlarını konuştuk. 1986 yılından beri Un üretimi alanında üretim yapan Ekunsan, hem iç piyasada hem de ihracat alanında önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Geliştirilmiş en üst düzey teknolojiye ait çelik silo sistemi ile Ekunsan, buğdayı dört yıldan fazla süre saklayabiliyor. Ayrıca Fabrika içerisinde 10 bin tonluk hammadde silosu bulunuyor.

Ekunsan, depolama alanını ve üretim kapasitesini artırmak amacıyla yatırımlarına devam ediyor. Edirne İpsala'daki fabrikasında bir araya geldiğimiz Ekunsan Şirket Müdürü Tolga Saltık, tahıl ve tarım alanındaki hammaddeyi - mamulleri depolarken dikkat edilmesi gerekenleri, gelişen teknolojileri ve fabrikanın genel yapılanması hakkında önemli bilgiler verdi. Saltık, depolama alanında geliştirilmiş en üst teknoloji olan çelik silo sistemi kullandıklarına dikkat çekti. Bu sistem sayesinde en yüksek kapasiteyi kullanabildiklerini baca sistemi sayesinde de nemli havayı rahatlıkla tahliye edebildiklerini söylüyor.