Stok ve nakit akışlarını başarıyla yürüttükleri bir aksiyon planı devreye aldıklarını ifade eden ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Kurucusu Tamer Yiğit, yeni normale geçişte başarılı sonuçlar elde ettikleri stratejilerini geliştirerek yollarına devam edeceklerini ifade etti. 

“DİJİTALE AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Yeni normalimiz, sıcak satışı zaman içerisinde terk edeceğimizi görmemiz nedeniyle dijitale biraz daha ağırlık vermek olacaktır. Bu sebeple dijital medya yönetimi konusunda profesyoneller ile çalışmaya başladık. Buna ek olarak, karantina sürecinde biraz daha fazla çalışıp internet sitemizi güncellemeye başladık. Özellikle hedeflediğimiz yeni teknolojileri de burada gündeme getirdik.

“KRİZLER FIRSAT YARATIR”

Temsilcisi olduğumuz Asus markası AAEON’un yol haritasında yer alan yeni nesil otomasyon kavramı sayesinde yapay zeka ürünlerine de yönelme kararı aldı. Zira AAEON, otomasyonun artık sıradanlaştığını, Endüstri 4.0 ve IIoT etkisi ile konuşan makinalardan öte düşünen ve hisseden makinaların sistemleri yönetmesi gerektiğini düşünerek, bu alana yatırım yapma kararı aldı. Şu an yapay zeka konusunda sektörün en fazla ürün geliştiren şirketi durumuna gelirken, ICC olarak biz de bu duruma gözlerimizi kapayamazdık. Bu yüzden kadromuzda AI için de yer açmayı planlıyoruz. Diğer taraftan yazılım teknolojilerinin donanımın önüne geçmesini fırsat bilerek temsilcisi olduğumuz Movicon Scada yazılımının satışı için bir kadro arayışına girdik. Aslında krizler fırsat yaratır sözünü bir noktada gerçekliyoruz. 

“STRATEJİMİZİ GELİŞTİREREK 2021’E İLERLEYECEĞİZ”

Teknik konular tarafında özetlemek gerekirse, gitgide otomasyon sektörünün high-tech olarak nitelendirilebilecek kısmında pozisyon almayı planlıyoruz. Finansal taraftan bakınca da özellikle kur hareketinin öngörülemez olduğu mevcut durumda, hem pandemi nedeniyle duraklama gibi görünen süreçte nakit yönetimi ve buna bağlı olarak stok yönetiminin en önemli unsur olduğunu düşünüyorum. Stok yönetimi için ilginç bir aksiyon planı aldık. Stoklarımıza getirdiğimiz ürünler rakiplerimiz ile benzer özellikler taşısa da onlarınkinden üstün özellikler sağlaması sebebi ile sadece özelliklerinin okunduğu durumda tercih edilebilirlik savaşını kazanabilecek ürünler oldu. Şöyle ki, kendi markamız IPC4 markalı endüstriyel bilgisayarlara dahili donanım olarak Wi-Fi, zoom yapabilir PCAP dokunmatik FULL HD ekran ve Intel’in 7 nesil i-core işlemcileri ile donatıp, 3 yıl garanti ekleyerek sadece internet sitemizden özellikleri incelediğinde, durup düşünmesini ve karşılaştırma yapmasını sağlayacak bir atak yaptık. Bu sayede özellikle IPC4 satışı beklediğimizden çok fazla oldu. Bunu da fırsat bilerek stoklarımızı bu ürünleri bulunur hale getirerek talebe hazır tutuyoruz. Böylece stok akışı ve dolayısı ile nakit akışımız da başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Yeni normale geçişte başarılı sonuçlar elde ettiğimiz stratejimizi, zaman içerisinde daha da geliştirerek 2021’e yürümeyi planlıyoruz.