ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Genel Müdürü Tamer Yiğit, bu yıl 2017’ye göre yaklaşık yüzde 60 civarında bir cirosal büyüme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Yeni yılın ilk çeyrek hedefini şimdiden tamamladık. Büyümemizi, en çok veri toplama ve yönetimi projelerini içeren Endüstri 4.0 odaklı altyapı projeleri sayesinde gerçekleştirdik" dedi. Sektörel olarak otomotiv, su ve enerji projelerine yoğunlaştıklarını açıklayan Tamer Yiğit, sorularımızı yanıtladı.

ÜRÜNLERİNİZLE İLGİLİ EĞİTİMLERİNİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİYORSUNUZ? 

ICC, ürün seçimi konusunda çalıştığı ana firmaların uluslararası oyuncu olmasının avantajını kullanıyor. AAEON ve IBASE, dünyadaki trend ve beklentilere göre yeni ürünler geliştirirken, distribütörlerini de bu yönde sürekli güncellemektedir. Bu sayede Türkiye pazarını da sürekli güncel tutma avantajını yaşıyoruz. Pazara ulaşırken elbette en önemli metodumuz sıcak satış oluyor. Yani birebir müşteri ziyareti yapan ekibimiz sürekli müşteri taleplerine anlık çözüm üretebiliyor. Tabi bunun yanı sıra ST Otomasyon gibi önemli bir pazarlama aracını da kullanıyoruz. Bu arada, Google ve Linkedin gibi dijital medyayı da kullandığımızı da belirtmeliyim.

Donanım ürünlerimiz, 'tak-çalıştır' olarak tasarlandığı için kullanıcılar herhangi bir eğitim ihtiyacı duymamaktadır. Ancak Movicon Scada, yazılım olması sebebiyle eğitim gerektirmektedir. Bu gereksinimi de üretici Progea, video webinarlar ile sağlamaktadır. ICC’den talep edildiği durumlarda, tüm eğitim videolarını 'ücretsiz' olarak sunmaktayız. Ayrıca Movicon SCADA’nın editörünü de fonksiyon sınırlaması olmaksızın deneme modunda bedelsiz olarak sağlamaktayız.

ÜRÜNLERİNİZ ENDÜSTRİ 4.0 sÜREÇLERİ İÇİN NELER VAAT EDİYOR?

Aslında ICC, endüstriyel PC ve SCADA ürünlerine ek olarak “endüstriyel haberleşme” ürünleri de sağlıyor. Tayvan’ın önemli üreticilerinden CTC Union’un “endüstriyel switch” ürünleri ile haberleşme çözümü gerektiren projelere de destek olmakta. Paket olarak bakmak gerekirse, sahadaki makinaların anlattıklarını dinlemek, izlemek, yönetmek, saklamak ve analiz edebilmek için gerekli olan, endüstriyel switch, bilgisayar ve SCADA yazılımını paket olarak tek elden tedarik edebilmekteyiz.

HANGİ SEKTÖR VE UYGULAMALARA ODAKLANACAKSINIZ?

ICC olarak, 2018’deki olumsuz ekonomik şartlara rağmen, 2017’ye göre yaklaşık yüzde 60 civarında bir cirosal büyüme gerçekleştirdik. 2019’un ilk çeyrek hedefini de şimdiden tamamladık. Bu büyümeyi, en çok veri toplama ve yönetimi projelerini içeren “Endüstri 4.0” için altyapı projeleri sayesinde gerçekleştirdik. Sektörel olarak bakıldığında otomotiv, su ve enerji projeleri ICC için ana kalemlerdir. 2019’da da sektörel hedeflerimizi çeşitlendirmeyi planlarken, ana alanlarımızı da büyütmeyi planlıyoruz.