Sektörün önde gelen mühendislik firmalarından biri olan HKTM, Deloitte Private tarafından dünya genelinde 40 ülkede uygulanan “En İyi Yönetilen Şirketler (Best Managed Companies) 2021” programını kazanarak ödüle layık görüldü. 

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?

Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen program çerçevesinde, yıllık 30 milyon TL’den fazla cirosu bulunan, 5 yaşından büyük olan, 25 ve üzeri çalışana sahip, Türkiye’de kurulu, kontrolü Türklere ait ve halka açık olmayan firmaların başvuruları değerlendirmeye tabi tutuldu.

Programa katılan adayları; Aksoy Holding CEO’su ve Başkan Yardımcısı Batu Aksoy, TSKB Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aygen, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Danışmanı Umran İnan’dan oluşan seçici kurul strateji, yetkinlik ve inovasyon, yönetişim ve finansallar, kültür ve adanmışlık başlıkları altında değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda kısa adı HKTM olan Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi San. ve Tic. A.Ş., Asaş Alüminyum, İzeltaş, Odine Solutions Teknoloji, Samet Kalıp ve Yorglass ile birlikte “En İyi Yönetilen Şirket” ödülünün sahibi oldu.

"BİZLERİ ONURLANDIRAN JÜRİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Kazandıkları ödüle ilişkin görüşlerini paylaşan HKTM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Atıl, “Şirketimizi ‘En İyi Yönetilen Şirketler ödülüne’ layık görerek bizleri onurlandıran tüm jüri üyelerine teşekkür ederiz.” yorumunda bulundu. 

"FİRMALAR İÇİN REHBERLİK GÖREVİNİ ÜSTLENİYORUZ"

“En İyi Yönetilen Şirketler” programı hakkında konuşan Deloitte Private Lideri Özgür Öney ise, program ile beraber iyi yönetim konusunda firmaların farkındalığının üst düzeye çıkarılması, Türkiye ekonomisinin değerleri haline gelen yerli firmaların hikayelerini göstermek ve söz konusu hikayelerin ulusal ve uluslararası platformlarda iş dünyasına tanıtılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Öney, bu kapsamda firmalar için kılavuzluk görevini üstlendiklerini söyledi.

TÜRKİYE’DE SAYILI KURUM VE KURULUŞLAR DESTEK VERİYOR

İlk olarak 1993 yılında Kanada’da uygulanmaya başlayan ardından birçok ülkede hayata geçirilen program, 2018 yılından beri Türkiye’de gerçekleştiriliyor.

Türkiye’de Koç Üniversitesi’nin akademik destekçisi olduğu programa, İngiliz Ticaret Odası (BCCT), Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve TÜRKONFED iş ortakları olarak destek veriyor.


 

MAXION WHEELS'İN FABRİKA YATIRIMINDA OTOMASYON RÜZGARI MAXION WHEELS'İN FABRİKA YATIRIMINDA OTOMASYON RÜZGARI