Bot sistemini Otomasyon ve Üretim Endüstrisine adapte etti. Yapay zeka algoritmaları ile desteklenen ve Türkiye’de geliştirilen Sanal Teknik Destek Asistanı ‘PILZ bot’ ilk aşamada PILZ ürün grupları için kullanılacak.  PILZ bot Kullanıcılarına 7/24,  görsel ögeler barındıran etkili bir satış sonrası desteği verecek. 

İlk Kullanım, Arıza Teşhisi, Alternatif Ürün, Ürün Konfigüratörü ve Ürün Temini başlıklarında destek sunan PILZ bot yenilikçi yapısıyla sektör profesyonellerinin işini kolaylaştıracak.  Sesli ve yazılı olarak, İngilizce ve Türkçe dillerinde sunulan PILZ bot’un yıl sonuna kadar diğer hakim dünya dillerini de desteklemesi planlanıyor. PILZ bot‘a web platformunun yanı sıra mobil cihazlardan da ulaşılabilir olması kullanıcıları yer ve zamandan bağımsız olma avantajı sağlıyor. 

PILZ bot çözümü yakın dönemde sanayinin hemen hemen tüm dallarında hizmete sunulacak. Sektör firmaları PILZ bot alt yapısında kendi teknik destek ve çözüm senaryolarını oluşturarak müşterilerine benzer içeriklerde gerçek zamanlı çözümler sunabilecek. Hem firmalara hem de kullananlara zaman, maliyet ve iş gücü tasarrufu sağlayan PILZ bot endüstride bir standart olmayı amaçlıyor.