Bilindiği üzere artık firmalar sürdürülebilir, yenilikçi tasarımları ile ön plana çıkmaya başladı. Doğaya karşı bir sorumluluğumuz var ve geleceğe katkıda bulunmak istiyoruz. Biz de kendi sektörümüzde 36 yıllık tecrübemiz ile güçlü tasarım ve yenilikçi çalışmalarımızı pazarın ihtiyaç duyduğu ürünlere dönüştürerek yurt içi ve yurt dışına sunma amacı ile Ege Profil Ar-Ge Merkezimizi kurduk.

Nitelikli ve yenilikçi yaklaşımlara verdiğimiz önemle kurulan Ar-Ge Merkezimiz ile PVC sektöründe Türkiye ve dünya pazarını belirleyen trendleri oluşturmayı hedefliyoruz. 

PVC doğrama sektörü, diğer yapı sektörleri arasında önemli bir konuma sahiptir. Binalardaki ısı kaçaklarının, yaklaşık yüzde 30’luk payı pencere ve kapılardan gerçekleşmektedir. Pencereler, bina içerisinde insanların sıklıkla etkileşime geçtiği, kullanım ihtiyacı duyduğu grubun içinde yer alır. Bu ihtiyaçlardan dolayı Ar-Ge olarak; profilde farklı malzeme arayışları, teknolojinin kaynağı olan bilimi sistemlerimize entegre etme ve yeni tasarımlar ile kullanıcı dostu, ergonomik ürünler yaratmak için çalışmaktayız. 

Ege Profil olarak kurmuş olduğumuz Ar-Ge Merkezi ile PVC sektörünün gelecekte ihtiyaç duyacağı teknolojileri nitelikli ve farklı ürünlere dönüştürerek pazara sunacağız. 

Ar-Ge Merkezi ile firmamızda üretilen ürünlerin nitelikleri arttırılmış, yurt içi ve yurt dışı satış rakamlarının yükseltilmesi hedeflenmiştir. Dünya çapında, farklı iklim koşullarına uygun, ülkelerin kendi coğrafyalarına has pencere sistemleri ele alınarak farklı Ar-Ge projeleri geliştirilmiştir. Ege Profil olarak şu anda sektöre yenilik getirecek 10’dan fazla proje sürdürülmektedir. Farklı sektörlerdeki firmalar ve üniversiteler ile ortak projeler hazırlandı ve bu sayede diğer Ar-Ge Merkezleri ile iş birlikleri hızlandı. 

Ben bir Endüstriyel Tasarımcı olarak, firmaların Ar-Ge Merkezi kurmasını çok önemli bir gelişme olarak görüyorum. Her geçen saniye yenilenen teknolojinin hızıyla yarışmaktayız ve bu yarışa Ar-Ge Merkezi olarak birlikte düşünerek ve tasarlayarak devam ediyoruz. Ar-Ge bize yenilikçi düşünme, katma değerli ürünler üretmek, bilgi tabanını genişletmek için imkân veren bir araçtır.