Hayat Kimya sekizinci temizlik kağıdı üretim hattını kurmak için tercihini yine Valmet’ten yana kullandı. 

Rusya’da üçüncü makinaya yatırım yapma kararı alan firma, Moskova dışındaki yeni üretim tesislerindeki ilk makina olacak ve yeni üretim hattı, şirketin mevcut yüz temizleme kağıdı, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu üretimine 70 bin ton kapasite ekleyecek.

Valmet tarafından tedarik edilen TM2 temizlik kağıdı makinası sayesinde dünya hız rekorunun sahibi olan Hayat Kimya, Türkiye, Rusya ve Mısır'daki fabrikalarında daha önce altı Valmet Advantage DCT 200TS temizlik kağıdı üretim hattı kurulumunu gerçekleştirmişti. 

Firma, 2021’de bir tanesinin daha kurulumuna başlayacak olup, yatırımlarla birlikte en yüksek teknoloji ile en düşük enerji tüketimini hedefliyor.

“TEKNOLOJİSİ VE ÇALIŞANIYLA İŞLERİMİZİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

Yeni yatırıma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hayat Kimya Kağıt Grubu Direktörü Lütfi Aydın, amaçlarının yüksek verimlilikte üretim yapmak olduğunu ve Valmet’in de teknolojisiyle bunu karşıladığını ifade etti.

Her zaman optimum üretim düzeyinde çalışabilmek adına makina filolarını periyodik olarak güncellediklerini dile getiren Aydın, Valmet teknolojisi ve firma personeliyle çalışmanın işlerini kolaylaştırdığını söyledi.