Üretimden teslimata kadar teknolojinin tüm imkanlarından faydalanan Bürotime’ın tam otomasyon sağladığı fabrikası hakkında bilgiler veren Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu, “2012 yılında ciddi yatırımlar yaparak, üretim hattındaki tüm makineleri birbiriyle koordineli bir iletişim sağlayabilecek şekilde yeniden yapılandırdık. Hem teçhizat hem de yazılım anlamında yapılan bu yatırımların sonuçlarını almaya başladık. Geldiğimiz noktada hata payımız binde 7’lere kadar geriledi.” dedi. 

TÜM AŞAMALAR TAKİP EDİLİYOR, HATALAR ÖNLENİYOR

Konya OSB’deki 140 bin metrekarelik tesislerinde, modernizasyon çalışmaları ile Endüstri 4.0 ilkelerine uygun faaliyet gösteren firma, siparişin alınmasıyla başlayan planlı üretim sayesinde maksimum verimlilik sağlıyor, entegre sistem ile riskleri minimum seviyeye indirgiyor. 

Yurt içi ve yurt dışındaki franchise noktalarını web tabanlı iş platformu “b.smart” ile tesisine bağlayan firma, tüm süreçleri kontrol altında tutarak iletişimin sorunsuz olmasını sağlıyor. 

Tosunoğlu, “Bayimize gelen bir sipariş, sistemimize düştüğü anda makinalarımız çalışmaya başlıyor. Sistem, yurt içi ve yurt dışından gelen tüm siparişlerle ilgili bilgileri topluyor, grupluyor ve maliyeti düşürmek için optimum üretim haritalarını çıkarıyor. Üretilen her parça barkodlanarak bir sonraki parkura iletiliyor. Eğer mevcut parkurdaki bir makinada herhangi bir arıza ya da bakım durumu söz konusuysa, otomatik olarak bir başka üretim hattına kaydırılıyor. Barkod ve etiketleme sayesinde ürünün fabrika çıkışından kurulumuna kadar olan tüm aşamaları takip ediliyor. Böylece oluşabilecek hataların önüne geçiliyor.” şeklinde konuştu.