Pilz’in geçtiğimiz yılın başında başlattığı ‘Global Sistem Partnerliği’ uygulaması kapsamında, faaliyette olduğu 32 ülkedeki partner adayları ile başlatılan görüşmeler ve değerlendirmelerde; firma ve kaynak büyüklüğü, sektörel tecrübe ve referans, mühendislik kabiliyetleri ve organizasyonel uygunluk gibi farklı kriteri yerine getiren Halıcı Elektronik, Pilz’in Türkiye ve Ortadoğu bölgesi ‘Sistem Partnerliği’ ünvanına layık görüldü.

Halıcı Elektronik üst yönetimi ve Pilz’in satıştan sorumlu Başkan Yardımcısı Christian Erles ile Bölge Satış Yöneticisi Oliver Recklebe’nin katılımlarıyla birlikte imza töreni, Pilz’in İstanbul’daki merkez ofisinde gerçekleştirildi. Halıcı Elektronik Genel Müdürü Hüseyin Halıcı ve Pilz Genel Müdürü Yavuz Çopur’un imza koydukları sözleşme ile birlikte Halıcı Elektronik, Pilz’in global sistem partnerleri arasındaki yerini aldı.

ANLAŞMA ÖNEMLİ BİR TECRÜBE KAZANDIRACAK

İmza töreni sonrası bu yeni işbirliği ile ilgili konuşan Hüseyin Halıcı, bu anlaşma ile Halıcı Elektronik’in gerek makina emniyeti uygulamaları ve revizyonları, gerekse de Sanayi 4.0 yazılım ve çözümleri hakkında şirketlerinin sektörde önemli bir portföy değeri ve tecrübe kazanacağını aktardı. Pilz Genel Müdürü Yavuz Çopur ise yaptığı açıklamada, Halıcı Elektronik gibi güçlü ve tecrübeli bir partneri kazanmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, bu işbirliğinin sadece Türkiye’de değil, Pilz Türkiye’ye bağlanan coğrafyada da kendilerine önemli bir güç katacağını vurguladı.