Promeda Ar-Ge Müdürü Süleyman Bilgiç, TV üreticisi için gerçekleştirdikleri otomatik akış vidalama hattı projesi ile operatörlerin TV elektronik kart vidalaması, TV arka kapak vidalaması, TV ekranı beyaz ayar kontrolü adımlarını, el değmeden, daha güvenli, daha hızlı ve hattı durdurmadan gerçekleştirilmesini sağladıklarını söyledi. Toplamda 4 makina ve 98 eksenden oluşan anahtar teslim proje ile ilgili bilgi veren Süleyman Bilgiç, “Makinalarımız iki ayrı hatta çalışıyor. TV’ler makinalara girmeden önce barkodları taranıp ERP’ye gönderiliyor ve ERP’den barkoda uygun TV ölçüleri sistemimize geliyor. Gelen ölçülere göre makinalarımız merkezleme ölçülerini, vida tiplerini ve uygun konumlarını alıyor.  İlk makina TV’lerin elektronik kartlarını 6 adet kartezyen robot kol ile vidalamasını yapıyor. İki ve üçüncü makina 24 adet kartezyen robot kol ile TV arka kapaklarının vidalanmasını yapıyor. Son makina ise 3 adet kartezyen kol ile beyaz ayar testlerini yapıyor. Makinalarımız toplamda 98 eksen kontrolünü gerçekleştirirken, akan hatta senkronize olup, bütün işlemlerini hat akarken, durmaksızın yapıyor” dedi.

HATTA HANGİ TEKNOLOJİLER KULLANILDI? 

“Projemiz ileri düzey bir teknolojiyi barındırıyor” diyen Bilgiç, “Burada hareket kontrol teknolojinin en iyi ürünlerinden olan Simotion kontrolcüler kullanıldı.  Barkod okuyucuları konusunda yine sektör devi SICK ile çalıştık. Bu makinaların en kritik kısmı yazılım ve mekanik mühendisliği. Yılların getirmiş olduğu hareket kontrol tecrübelerimizle “know-how” ve mühendisliğimizin birleşimiyle değerli bir Ar-Ge projesini başarıyla tamamlamış olduk” dedi. Projede lojistiğinden, mühendisliğine oldukça kalabalık bir ekip ile çalıştıklarını söyleyen Bilgiç, “Çünkü bu bir takım işi. Bunu sınırlandırmak, emek verenlere haksızlık olur diye düşünüyorum. Proje süresi yaklaşık 1 yıl. Çıktı olarak düşünürsek, bir kez daha ekip ruhumuzu göstermiş olduk. Maddi ve mühendislik olarak böyle büyük projelerde bulunmak bizim adımıza gurur verici” dedi.

İNSAN - MAKİNA İŞBİRLİĞİNE NASIL HİZMET EDİYOR? 

İnsan - makina işbirliği debilince akla ilk olarak “insan güvenliği”nin geldiğini söyleyen Bilgiç, “Makinamız son teknoloji güvenlik ekipmanlarıyla donatılmış durumda. İkinci husus ise vasıfsız işçi diye tabir ettiğimiz yalın insan gücünü minimuma indiriyor ve ERP sistemiyle haberleşiyor. Tam anlamıyla Endüstri 4.0’a uygun bir proje oldu. Diğer firmaların da bu bakış açısıyla ilerlemesini temenni ediyorum” dedi.