Karabudak Makina, piyasada üretim kapasitesi yetersiz veya hacmini artırmak isteyen üreticilere dilediklerinde ihtiyaçlarına göre tasarruflu ve hızlı boyama makinası, pürüzsüz zımparalama veya üstün ultraviyole teknolojili kurutma makinalarından herhangi birini dilediklerinde ise anahtar teslim boyahane kabinleri ve zımparalama, boyama ve kurutma sisteminin tamamını kurabiliyor. 

Önceleri makinalarında kullanmış oldukları PLC cihazına uzaktan bağlantı ve veri aktarımı için ekstra endüstriyel amaçlı uzaktan bağlantı cihazı entegre ederek, kullanıcıdaki makinalarından sürekli bilgi aktarımı sağladıklarını söyleyen Emrullah Karabudak, “GMT ile PLC alanında yaptığımız iş ortaklığı neticesinde artık ekstra masraf yapmadan yeni bir uzaktan bağlantı cihazı kullanmadan bunu başarabiliyoruz. Üretimini yapmış olduğumuz makinalarımızın Endüstri 4,0’a uygun olarak, uzaktan izlenebilir ve kontrol edilebilir olması bizim için önemli bir özellik.

İnternet üzerinden PLC’ye bağlanma ve PLC’yi kontrol edebilme özelliği, bizim de kaliteli üretim adına daha sistemli bir alt yapı oluşturmamıza olanak sunuyor” dedi. “Uzaktan teknik destek hizmeti için pilot uygulaması tamamlanmış ve üretim planlamasına alınan gerçek görüntüleri veri olarak algılayan bir akıllı gözlük (smart glass) ile kullanıcılarımızın karşısına çıkmayı planlıyoruz. Tamamen yerli yazılımla hazırlanan bu çalışma ile kullanıcının 3. gözü teknik servisimiz olacak” şeklinde sözlerini sürdüren Karabudak Makina Genel Müdürü Emrullah Karabudak ile GMT partnerliğinin getirdiği avantajları konuştuk. 

Şirketinizin yapılanmasını ve yakın dönem iş gündeminizi anlatmanızı rica ediyoruz.  

2010 yılında çıktığımız bu yolda Karabudak Makina olarak iş ortaklarımızın ahşap boyama, kurutma ve zımparalama konusunda ihtiyaçlarını cevaplamak, onların iş gücü ve zaman kayıplarının önüne geçebilmek, aynı zamanda üretim hacimlerini yükselterek büyümeleri adına son teknoloji finishing makinaları üretmek için üstün çaba sarf ettik. 2014 yılında yaptığımız ihracat hamlesiyle yerel pazarda lider olduğumuz kategoride tüm Dünyaya makinalarımızı tanıtmaya başladık. Kendini yenilemeyen ve teknolojiye ayak uydurmayan her üretimin sonu olacağına inandığımızdan her gün yeni bir fikir yeni bir teknolojiyi ürünlerimize kazandırmaya çalıştık ve bunu da hakkıyla yerine getirdiğimize inanıyorum.

Bugün 70 çalışanımızla 70 farklı ürün ile 300’den fazla memnun müşterimize 470 tamamlanmış projeye imza attık. Yıllık üretim hacmimiz bugün ki Pazar talebini kolaylıkla karşılayabiliyor. Fakat küresel piyasalarda gelişen ekonomiler ve yeni oluşan pazarların talepleri oluşacağını biliyoruz bu nedenle bu yıl itibariyle İstanbul Çekmeköy’de bulunan tesisimizin alanını 2 katına çıkararak şirketimizin çalışma, üretim ve satış kapasitesini katlayarak ilerleme hedefindeyiz. Makina satın alan kullanıcılarımızı müşteri olarak değil iş ve çözüm ortakları olarak görüyor ve böylece kaliteli hizmet anlayışına yeni bir soluk kazandırdığımızı düşünüyoruz. 

Markanız ülkemize alanında ne gibi ilkleri kazandırdı? Hangi başarılara imza attı?

Karabudak Makina olarak bizler öncelikle sürekli kendini yenileyen ve esnek mühendislik yapımız sayesinde sadece ürettiğimiz makinaları pazarlamak yerine iş ortaklarımızın talepleri ve ihtiyaçlarını belirleyerek en etkin çözümü sunmayı hedefledik. Aynı zamanda piyasada bulunan yerli ve yabancı rakiplerimizin aksine kaliteden ödün vermeden daha hesaplı ve hammadde, enerji, iş gücü gibi kalemlerden tasarruf edecekleri makinaları kullanıcılara sunduk bunun yanı sıra yedek parça ve teknik servis anlamında ülkemizde alanında en iyi çözümü sunan pazarın lideriyiz. Ar-Ge çalışmalarımız bu artılarımızı daha da artırarak ilerlemek için hız kesmeden devam etmektedir. 

Yeni üretim hattı, Ar-Ge, tesis ya da teknoloji yatırımı kararı nasıl veriliyor? Yakın dönemde ne tür bir yatırıma imza attınız ya da atacaksınız?

Pazar lideri olmamız çalışmalarımızı aynı seyrinde ilerletmemiz anlamına gelmiyor. Biz her bir yeni üretimimizi ilk gün ki aşkla ve heyecanla aynı zamanda yılların verdiği tecrübe ile yapıyoruz. Kadromuzu en başından bugüne yaptığımız gibi yeni nesil eğitimli genç ekip arkadaşlarına ve taze fikirlere öncelik vererek oluşturuyoruz. Üretim hattımızı bu yıl itibariyle iki katına çıkardık. Bizler bir yatırım kararı alırken yalnızca firma hissedarlarıyla değil alanında yetkin, etkili, uzman kadromuzla beyin fırtınası yaparak alıyoruz. Bizim için çalışanlarımızın her bir fikri değerlidir ve üzerinde çalışılmaya değerdir.  

Fabrikanızda; hammadde girişinden, tasarım ve Ar-Ge çalışmalarına, oradan sevkine kadar olan üretim süreçlerini anlatır mısınız? 

Hammaddenin firmamıza girişinden üretim hattına ve oradan son kullanıcının kullanımına sunulana kadar geçen zamanı üretim aşaması kullanıcının ürünü kullanmaya başlamasından sonraki süreci çalışma aşaması olarak nitelendiriyoruz. Her iki süreci de takipte ve kontrolde tutmak üzere hedeflerimizi belirledik ve Ar-Ge çalışmalarımızı sonlandırarak hayata geçirdik. Ürünlerimizi üretim aşamasının her anında yüksek standartlı kontrolden geçiriyor onlarca teste tabii tutuyoruz.

Yılların verdiği tecrübe ile üretim hattından çıkan makinalarımızı kullanıcıya teslim etmeden önce her bir noktası yeniden kontrol edilerek aynı zamanda her bir parçası özenle muhafaza altına alınarak gönderiliyor. Sevk sonrası ürün kurulum ve anahtar teslimi için yüksek makina mühendislerimizin de yer aldığı teknik heyetimiz makinanın son kurulum ve eğitimi için kullanıcının üretim tesisinde çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Bir KA-MA makinası satın alan iş ortağımız kendi üretim tesisinde eğitimini alıp makinanın kurulum ve çalıştırılmasını tecrübe edene kadar bizim üretim aşamamız devam ediyor.

Sıfır duruş ve sıfır hata ile kaliteli üretim adına ne tür metod ve sistemler kullanılıyor? Daha çok hangi otomasyon donanım ve yazılım teknolojilerinden yararlanıyorsunuz? Geriye dönük izlenebilirlik çalışmaları kapsamında neler yapıyor?  

Biz, Karabudak Makina iş ortaklarının satın aldığı tüm cihazları hem geriye dönük hem de kullanımları boyunca takip edebilmek adına son teknolojiden faydalanmayı hedefledik. Dışa bağımlı olmayan yazılımlar için ağırlıklı yerli üretim ve kendi oluşturduğumuz yazılımları kullanıyoruz. Üretimini yapmış olduğumuz makinalarımızın Endüstri 4.0’a uygun olarak, uzaktan izlenebilir ve kontrol edilebilir olması bizim için önemli bir özellik. İnternet üzerinden PLC’ye bağlanma ve PLC’yi kontrol edebilme özelliği, bizim de kaliteli üretim adına daha sistemli bir alt yapı oluşturmamıza olanak sunuyor.