Toplam 30 yıllık endüstriyel otomasyon birikimi üzerine, mikroişlemci tabanlı birbiri ile haberleşebilen endüstriyel cihazlar tasarlamak ve üretmek amacıyla 2014 yılında kurulan GMT Endüstriyel Elektronik San. Ve Tic. Ltd. Şti., yüzde 100 tasarım ve üretim teknolojisine sahip olduğu Türkiye’nin ilk yerli ve milli endüstriyel PLC’lerini üreten yerli sermayeli bir teknoloji firması. 

GMTCNT tescilli Türk markası ile üretimini yaptığı PLC’lerle birlikte ürün gamındaki HMI (Operatör Panel), AC Drive, Servo Sistemler, Step Motorlar ve endüstriyel haberleşme ürünlerini GMTCNT markası altında dağıtım kanalları aracılığıyla pazarın hizmetine sunuyor. GMT, üretimini yaptığı PLC’ ler dışında pazara sunduğu diğer ürünleri otomasyon konusunda “total solution” olarak isimlendirilen toplam çözüm sunma gayesiyle alanında önde gelen beynelmilel firmalara kendi markası ile ürettirebiliyor. Bu da GMT’nin global arenada kazandığı saygınlık ve elde ettiği güç sayesinde mümkün olmuş. Keza, kendi markasıyla üretimini yaptırdığı bazı ürünlerin yazılım (software) geliştirmeleri GMT Ar-Ge mühendislerinin de katkılarıyla şekilleniyor. GMT Endüstriyel Elektronik Satış ve Pazarlama Müdürü Osman Engin Karayer; "Amacımız ürettiğimiz PLC’lerle, üretimini yaptırdığımız ürünlerin sorunsuz şekilde haberleşmelerini sağlayacak alt yapının oluşturulması"  dedi. 

PLC'DE TEKNİK DESTEKTE FARK YARATACAK

"İstanbul merkezin haricinde bugün itibariyle ülkemizin önemli sanayi merkezleri olarak sayılabilecek; Ankara, Bursa, İzmir, Konya ve Gaziantep’te GMT personeli bölge sorumlusu arkadaşlarımız çalışıyor. Müşterilerimize satış sonrası ihtiyaç duydukları teknik desteği bizzat sahada da sağlıyor; teknik destek konusunda bir fark yaratmayı hedefliyoruz" diyen Engin Karayer; "Bu coğrafyadan bir dünya markası çıkartmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda hızla büyüdüğümüzü söyleyebilirim" dedi.

PARLAYAN TEKNOLOJİ FİRMASI

GMT'nin kurulduğundan bu yana her sene hem ülkemizin hem de sektörün büyüme hızının çok ötesinde bir hızla büyüdüğünü aktaran Karayer, yakın gelecekte Türkiye’nin parlayan bir teknoloji firması olacağız. Ar-Ge aşamasında devam eden çeşitli projelerimiz mevcut. Önümüzdeki süreçte ürün gamımızı zenginleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.