Kadooğlu Holding güvencesiyle 2007 yılında kurulan Kadooğlu Yağ, rafine ünitesinde 650 ton/gün; dolum ünitesinde 1000 ton/gün ile başlayan lezzet yolculuğunda, bugün güçlü ve profesyonel ekipleriyle ürettiği ayçiçek, mısır, pamuk ve zeytin yağlarını; Bizce, Mutfakların Şefi, Mayra, Brinto ve Azime markaları ile ihracatta kendi sektöründe Türkiye 1.’si, tüm sektörler içerisinde Türkiye 61.’si olma başarısına ulaşmış. Bu başarı yolunda SCADA üzerinde buhar üretim ve buhar tüketim noktalarını belirleyip kazan performansının arttırılması ve işletme tüketim değerlerinin minimuma indirilmesi için KROHNE firmasının buhar sayaçlarını kullanıldıklarını ayrıca debi kayıplarını önlemek adına da yine aynı markanın portatif debimetresin tercih ettiklerini söyleyen Kadooğlu Yağ Genel Koordinatörü Mustafa Kadooğlu, sorularımızı yanıtladı. 


Yeni üretim hattı, Ar-Ge, tesis yada teknoloji yatırımı kararı nasıl veriliyor? Yakın dönemde ne tür bir yatırıma imza attınız ya da atacaksınız?

Teknoloji ve üretim prosesleri; yaşayan bir sistemdir ve sürekli yenilenerek gelişim göstermektedir. Kadooğlu Yağ olarak tüm birimlerimiz bütün ekiplerimiz AR-GE konusunda her zaman bir  araştırma içerisinde olup, kendi işini bir üst seviyeye taşımak için yarış halinde çalışmaktadır. Departmanlarımızın kendi branşlarında ve sorumluk alanlarında yaptıkları araştırma ve geliştirmeler, katılmış oldukları fuarlardaki yenilikler ve gelişmeler aylık toplantılarda, yönetime sunulmaktadır. Yönetime sunulan fizibilite çalışmaları sonucu bütçe çalışmaları yapılır ve sonrasında üst yönetimin  onayı ile yatırımlara başlanır.

Böylece müşteri ve tüketicilerimizin beklentilerini karşılayarak, standartlara uygun, kaliteli ve güvenli ürünler sağlamayı hedeflemekteyiz. Çevre ve enerji yönetim sistemlerinin hedeflerini belirleyerek sürekli iyileştirmeyi, enerjiyi ve kaynakları etkin ve verimli kullanarak hem israfın önüne geçmeyi hem de çevrenin korunmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Kadooğlu Yağ olarak projelerimiz her zaman gündemde olmakta ve her geçen yıl kendimizi yenilemekteyiz. Bunlar; teknoloji olarak üretim proseslerimizin yenilenmesi, yeni inovasyon sistemi ile dolum ve üretim proseslerimizin yenilenmesi, üretim sahasının güncel hijyen kuralları çalışması, Ar-Ge  ve laboratuvar cihazlarının yeni teknoloji ile yenilenmesi ve büyütülmesi gibi bir çok yeni yatırımı kapsamaktadır. Olabilecek hatalar için zamanında ve sistematik bir müdahale ile çözüme ulaştırılıp, oluşabilecek tekrarları önleyici tedbirler alınmıştır. 

Haberin devamı ST Otomasyon Dergisi'nin Ağustos 2018 sayısında