TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BEYAZ EŞYA ÜRETİCİSİNE YENİ PROJE TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BEYAZ EŞYA ÜRETİCİSİNE YENİ PROJE

Bariyer ve güvenlik önlemlerindeki talebin artmasıyla beraber, kalite ve teknolojinin önemi daha çok önem kazanıyor. Türkiye’nin bariyer markası olan Arma Kontrol de Ar-Ge ve inovasyonu odağına koyarak güvenlik ve bariyer sistemleri geliştirmeyi sürdürüyor.

Geçen sene, yeni ürün ve teknolojileriyle birlikte ihracat gelirlerini önemli ölçüde artıran Arma Kontrol, dünyanın en kritik projelerinde yer almayı başarısını gösterdi. Türkiye’yi güvenlik ürünleri üretim üssü haline getirmeyi birinci hedef olarak belirleyen şirket, bu kapsamda da Ar-Ge yatırımlarına hız kesmeden sürdürüyor.

Geçtiğimiz sene Ar-Ge çalışmalarında çok iyi bir seneyi geride bıraktıkları bilgisini paylaşan Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, ‘’2021 yılı Ar-Ge alanında hedeflerimizi tutturduğumuz bir yıl oldu. Biz teknoloji üreten bir firma olarak Ar-Ge’de yatırımlarımıza sürekli olarak devam ediyoruz. Bu yıl da daha çok mekanik mühendisliği ve yazılım alanlarında çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Akıllı şehirlerdeki veri alışverişini yüksek güvenlikli ürün grubuna uygulayacağız’’ şeklinde konuştu.

PEYZAJ VE MİMARİYE YÖNELİK TASARIMLAR 

Özellikle mimari konseptle birlikte mekanik mühendisliğini odak noktalarına aldıklarını belirten Koray Kartal, ‘’Müşterilerimizin taleplerine göre özel tasarımlarımızla projelerde yer alıyoruz. Müşteri taleplerine ve ürünün konumlandırılacağı mekanın, peyzaj ve mimariye uygun olacak şekilde tasarımlarımızı şekillendiriyoruz. Bunun en güzel örneklerinden birisi olan Dubai Opera Binası projemize devam ediyoruz. 2022 yılında da ağırlıklı olarak bu ve buna benzer şekilde yurt dışı projelerinin içerisinde yer almayı hedefliyoruz’’  dedi. 

AR-GE TARAFINDA İSTİHDAM BÜYÜYECEK

2021 senesine genç mühendisler ile başladıklarını, 2022 senesini de aynı şekilde sürdüreceklerini belirten Koray Kartal, istihdam politikalarını şöyle ifade etti: ‘’İstihdam oranlarımızı Ar-Ge tarafında yüzde 30 oranında artıracağız. Geçtiğimiz yılı 35 milyon TL ciro ile kapatmıştık. Bunun yüzde 17’sini inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına ayırmıştık. Bu yıl bu oranı yüzde 21’e çıkartacağız. Biz bu yatırımlarımızın karşılığını fazlasıyla alıyoruz. 2022 yılında Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızın sonucunda özellikle tasarım bariyerlerimizin ve bunların çarpışma testi sertifikalı olanlarının ihracatını gerçekleştireceğiz. Bu anlamda özellikle Avrupa ülkelerine olan satışlarımızı arttıracağız.’’