Gelişen elektrik ve otomasyon sektörünün ihtiyaçlarına 20 yıllık tecrübesi ile hizmet sağlayan ADS Mühendislik, genç mühendis adaylarına kariyer programı imkanı sunuyor. “Kariyer programı ile amaçlanan; sektörde genç mühendis istihdamının arttırılması ve elektrik sektöründe Dünya standartlarını yakalayacak inovatif düşüncelerin ortaya çıkarılması” diyen ADS Mühendislik Genel Müdürü Mustafa Özgür Ayık ile 2021 yılı gündemlerini ve özgün çalışmalarını konuştuk. 

Özgür Bey, ADS Mühendislik’in yapılanmasını ve yakın gündemini anlatmanızı rica ediyoruz.  

ADS Mühendislik, 2000 yılında kurulmuş olup son derece deneyimli organizasyonu ve küresel markaların partnerliği ile ürün teknik servis ve satış, anahtar teslim çözümler ve mühendislik danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Kurulduğu tarihten bu yana müşterilerine çözüm odaklı yenilikçi fikirler kazandıran ADS Mühendislik, ülkemiz başta olmak üzere Avrupa, Asya ve Afrika’da endüstriyel elektrik ve otomasyon alanında 20 yılı aşkın tecrübesi ile sektöre değer katan yenilikçi bir firmadır.

Büyük bir bölümü mühendis ve teknikerden oluşan 100’e yakın çalışanı ve İstanbul merkez olmak üzere 5.000 metrekare kapalı, 2.500 metrekare açık alanıyla 3 ildeki yerleşkesiyle birlikte; hizmet sunduğu müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap vermekte ve yine oluşacak ihtiyaçlara göre kadrosunu genişletmektedir. Bu organizasyonuyla endüstriyel tesislerde ve bina komplekslerinde anahtar teslim elektrik ve otomasyon projeleri, pano proje ve imalatı, saha montajı, devreye alma işlemleri, sürücülü motor projeleri ve sürücü teknik servis hizmetlerinde müşterilerinin çözüm ortağı olmuştur.

2021 yılının başlangıcında yeni genel merkez binasına taşınan ADS Mühendislik, işlem hacmini her geçen gün daha üst seviyelere çıkarmaktadır. Gelişen elektrik ve otomasyon sektörünün ihtiyaçlarına 20 yıllık tecrübesi ile hizmet sağlayan ADS Mühendislik “çözüm ortağınızdır.”

Türkiye’de hangi sektörler için ne gibi çözümler sunuyorsunuz? 

ADS Mühendislik; demir çelik, kimya, çimento, kireç, arıtma, proses otomasyonu ve proses vinç hizmetlerinde PLC ve SCADA otomasyonu, pano imalatı, saha montajı vb. anahtar teslim otomasyon çözümleri geliştirmektedir. Makina otomasyonu çözümlerinde ise; paletleme ve paketleme hatları, robot hatları, extruder, geri dönüşüm makinaları, dolum makinaları, pres, konveyör hatları vb. makina uygulamalarında otomasyon çözümleri geliştirmektedir. ADS Mühendislik, 2000 yılından bu yana yüksek donanımlı mühendis kadrosuyla sürücü servis ve bakım hizmetlerinde tüm sektörlerde kaliteli ve güvenilir hizmet desteği sağlamaktadır.

2021 yılında ABB partnerliğinde yeni hangi çözümleriniz için talepler geliyor? 

ADS Mühendislik, 21 yıllık sektör tecrübesi ile frekans konvertörleri, şalt ürünleri, motor, enstrüman, servis ürünlerinde ABB’nin lider satış partneridir. 2021 yılı itibariyle pano proje ve imalatı bölümünde gerçekleştirmiş olduğu ciddi atılımlar sayesinde ADS Mühendislik, tüm sektörlerden; ABB Sürücü panoları, Vinç Panoları, Alçak Gerilim Panoları, Kompanzasyon Panoları, Piyano Tip Panolar, Otomasyon ve Kumanda Panoları, Harici Tip ve Şantiye Panoları, Kuvvet ve Aydınlatma Panoları, MCC Panoları, Transfer ve Senkronizasyon Panolarının taleplerine çözümler geliştirmektedir. 

Endüstri 4.0 teknolojisinin ülkemizde de ciddi gelişimler kaydetmesiyle birlikte PLC otomasyon projelerinde müşterilerine anahtar teslim projeler sunmaktadır. 

Satış öncesinde satışta doğru ürün seçimi adına ne tür hizmetler sunuyorsunuz? 

ADS Mühendislik, gelişmiş müşteri ilişkileri ve problem çözme tecrübesiyle müşterilerinin ürün seçimlerinde 4 aşamalı bir işlem gerçekleştirmektedir.     

1.    Müşteri ihtiyacını anlama
2.    İhtiyaca yönelik ürünlerin seçimi
3.    Müşteri tarafına seçilen ürünlerle ilgili bilgilerin anlatılması
4.    Proje işlemine göre sahada devreye alma işleminin gerçekleştirilmesi

ADS Mühendislik, uzman mühendis kadrosuyla müşterilerinin iş ihtiyaçlarını dinlemekte ve ihtiyaca yönelik ürünlerin seçimlerinde müşterileriyle koordineli bir şekilde hareket etmektedir. 

Satış sonrası ne gibi teknik hizmetleriniz var? Garantili servis – bakım hizmetlerinizde ne tür sertifikalara sahipsiniz? 

ADS Mühendislik, ABB sürücü servisi hizmetinde 20+ yıllık iş tecrübesiyle tüm ABB sürücü ürünlerinin destek ve servisini tecrübeli mühendis kadrosuyla başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Destek ve servis hizmetleri sırasında göstermiş olduğu hassasiyet ve özen ile müşteri çözümlerini güvenilir bir şekilde sağlamaktadır. 

Uzman mühendis kadrosu ile tüm garantili sürücü servis hizmetlerini de gerçekleştiren ADS Mühendislik, ABB Value Provider ve sürücü servis hizmetiyle ilgili tüm sertifikalara sahiptir. 

Satış sonrası servis hizmetlerinde ADS Mühendislik Türkiye’nin her bölgesine 7/24 servis hizmeti gerçekleştirmektedir.

Genç mühendislerin istihdamı konusuna yaklaşımınız nedir? Bu konuda ne gibi faaliyetleriniz var?

ADS Mühendislik 2021 yılı itibariyle genç mühendislerin istihdamını sağlarken, sektöre yeni Türkiye’nin değerli üniversitelerinden mezun genç mühendis adaylarını firma bünyesinde istihdam edip Elektrik ve Otomasyon sektöre kazanımlarını gerçekleştiriyor. Kariyer programı ile amaçlanan; sektörde genç mühendis istihdamının arttırılması ve elektrik sektöründe Dünya standartlarını yakalayacak inovatif düşüncelerin ortaya çıkarılmasıdır. 

Genç mühendis adayları kariyer programına; ADS Mühendislik web sitesinde “Kariyer” bölümü üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvurular uzman yöneticiler tarafından incelendikten sonra genç mühendislerin sektöre kazanımları için çalışmalar başlatılmaktadır.  

Temsil ettiğiniz ürünlerle ilgili şirket içi eğitim süreçlerini anlatır mısınız?    

ADS Mühendislik, ABB Value Provider yetkisine sahip Elektrik ve Otomasyon sektörüne değer katan yenilikçi bir yapıdadır. Şirket bünyesinde temsil ettiği ürünlerle ilgili haftalık olarak uzman mühendis eğitmenler ile birlikte şirket içi eğitimler gerçekleştirmektedir. Eğitimlerin temel amacı; gelişen müşteri taleplerine doğru ve etkili çözümler sunabilmektir. 

Şirket içi eğitimler için takvim ayın ilk haftası çalışanlara ibraz edilmektedir. Belirlenen eğitimler için güncelleme ya da ek bir eğitim talebi olduğunda uzman eğitmenler konu ile ilgili aksiyonları hızlı bir şekilde gerçekleştirmektedir. 

Ürünlerinize uzaktan erişim mümkün mü? Kullanıcılara bu noktada ne gibi avantajlar sunuyorsunuz? 

ADS Mühendislik, hizmetini gerçekleştirmiş olduğu tüm ürün ve projelere uzaktan erişimi oldukça kolaydır. Özellikle pandemi zamanı müşteri ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen otomasyon ve yazılım projelerinde birçok problem uzaktan erişim imkanı ile çözüme kavuşturulmuştur. Son 1 ay içerisinde 5 ülkeye uzaktan erişim imkanı ile devreye alma ve otomasyon yazılımı desteği sağlanmıştır.  ADS Mühendislik, gelişmiş müşteri ilişkileri ve yüksek teknik mühendis kadrosu ile tüm zorlu projelerde müşterilerine en hızlı çözümleri sunmaktadır.