“Dostunuz sizi eleştirendir” eski Türk deyişi, tam da Amerikalıların savunma stratejisini yansıtıyor. ABD Hava Kuvvetleri, olası güvenlik açıklarını su yüzüne çıkartabilmek adına bir çağrıda bulundu. Beyaz şapkalı hackerlara, “Gelin bizi hackleyin!” diyen, kurum, “Hack the Air Force 3.0” etkinliği ABD Hava Kuvvetleri’nin, internet yapısındaki riskleri açığa çıkartmayı amaçlıyor.
Amerika’nın, açıklarını öğrenmek için seçtiği yol, küresel bilgi güvenliği kuruluşu ESET’i de harekete geçirdi. ABD’nin metodolojisini masaya yatıran ESET, 2017 yılında ABD’nin aynı operasyonu iki kez yaptığına işaret ediyor. 2017’de, davete icabet eden uluslararası beyaz şapkalı hackerlar, 300’den fazla güvenlik açığı bulmuş ve karşılığında, 237 bin dolar almışlardı.
Bir başka deyişle, Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri, dijital kalkanındaki sızıntı ve çatlakları bulmak için üçüncü kez, tüm dünyadaki etik bilgisayar korsanlarından yardım alıyor.

HACK THE PENTAGON

Kurum, bununla ilgili bir bug (böcek/hata) bulma ödülü programı başlattı. Bu davete 191 ülkeden, 600 etik bilgisayar korsanı/ beyaz şapkalı hacker icabet etti.
Hava Kuvvetlerinin hackle programının orijini, “Hack the Pentagon” isimli tasarıya gidiyor. Pentagon 2016’dan bu yana, benzer yöntemlerle, güvenlik açığını, bir ödül konsepti ile aratıyor.

HACKERONE BUG SONUÇLARI…

Hava Kuvvetleri’nin, 19 Ekim’de başlayan HackerOne bug ödüllü programı, 22 Kasım’da sona erdi. Sonuçların da yakın bir tarihte açıklanarak, olası güvenlik açıklarına yönelik bir rapor sunulması gerekiyor.