Gebze Teknopark, Türkiye’nin cari açık verdiği dört alanda faaliyet gösteriyor. Savunma sanayi ve güvenlik, enerji sanayi, medikal ilaç ve finans teknolojileri alanına odaklanan Gebze Teknopark 172 bin dönüm arazi üzerine konuşlu durumda. 

GEBZE TEKNOPARK, KİMYASAL, BİYOLOJİK VE NÜKLEERİ GELİŞTERECEK

Gebze Teknopark Genel Müdürü ve Gebze Teknoloji Üniversitesi Rektör Danışmanı Güray Değerli, ST Endüstri Radyo’da Teknoloji Gündemi’nin stüdyo konuğuydu. Değerli, biyoteknolojiyi de, tıp teknolojilerini de, kimyasal, biyolojik ve nükleer ajanları da geliştireceklerini kaydederek şöyle konuştu:
“Bir de finans teknolojileri, finans teknolojilerinde de bizim özellikle blockchain gibi yeni nesil ve vizyoner bir bakışla finans alanında çeşitlenen finans alanında yenilikleri yazılımları ve gerektiğinde üretimleri gerçekleştiren bir yapımız olacak.

GEBZE TEKNOPARK’IN FARKI NE?
Türkiye’de 130’un üzerinde teknopark var. Gebze Teknik Üniversitesi’nin en önemli ayrıcalığı üniversitenin içerisinde laboratuvarlarıyla, fakülteleriyle , araştırma enstitüleriyle iç içe olması. Bu Ar-Ge kaynaklı Ar-Ge temelli üretim yapacak olan yatırımcı için çok büyük bir avantaj sağlıyor. Çünkü Ar-Ge deyince üniversiteyi ve üniversitenin başta laboratuvar, har tür imkanını,öğretim üyesi, araştırmacı, her tür imkanlarını doğrudan kendisine çekebilecek içinde yer alabileceği bir konumumuz var. Şimdi bu çok önemli bir şey sanayicinin veya yatırımcının veya Ar-Ge yapmak isteyen Ar-Ge’ye dayalı üretim modeliyle kendisini yenilemek vizyoner bir bakışla pazar payını artırmak dünyaya yeni bir şey sunmak isteyen yatırımcı burada.