Gürok Holding çatısı altında faaliyet gösteren cam ambalaj sektörü oyuncularından GCA Türkiye, 2021'in başında devreye aldığı fabrikanın ardından yeni fabrika yatırımını hayata geçirmek üzere düğmeye bastı.

Sektöründe büyümesini sürdüren Kütahya merkezli firma, yeni fabrikasıyla hem istihdam fırsatı sunacak hem de üretim kapasitesini daha da artıracak.

"ÜRETİM KAPASİTEMİZİ İKİ KATINA ÇIKARTTIK"

HT Bloomberg’te Güzem Yılmaz’ın sunduğu Focus programında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, şirketlerinin yatırım planlarını anlattı.

Cam ambalaj sektöründe yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösterdiklerini aktaran Dr. Gayret, "GCA olarak cam ambalaj üretim sektöründe yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteriyoruz. İlk fabrikamızı 2015'te kurmamıza rağmen ilk üretim hattımızı 2011 yılında sofra cam üretim tesislerimizin birisi içinde kurarak sektöre adım attık. 2015 yılında ise komple fabrika yatırımı gerçekleştirdik." dedi.

Pandeminin farklı sektörlerde farklı etkileri olduğunu belirten Dr. Gayret, firma olarak pandemi sürecinde durmadıklarını belirtti. Dr. Gayret, "Hem ülkemizde sektörün büyümesine paralel biçimde büyümeye destek olacak şekilde hem de cam sanayinde önemli bir üretim merkezi haline gelen ülkemizin ihracat potansiyelini desteklemek adına tüm yatırımlarımıza aralıksız devam ettik. Bu senenin başında dünyada yaşanan tedarik zinciri değişimlerine ve pandemiye rağmen birkaç aylık gecikmeyle yeni fabrikamızı devreye aldık. Halihazırda üretim kapasitemizi iki katına çıkarttık." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR" "TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ EŞİĞİNDE DURUYOR"

"EN BÜYÜK ÜRETİM TESİSİMİZ OLACAK"

Gelecek yıl hayata geçirmeyi planladıkları yeni fabrikalarıyla ilgili bilgiler de veren Dr. Abdullah Gayret, iki kat büyüme kaydetmelerine karşın bugüne kadarki üretim tesislerinin en büyüğünü devreye almak üzere yola çıktıklarını ve yatırıma son hızla devam ettiklerini söyledi.

Dr. Gayret, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yeni fabrikalarını da devreye alacaklarını dile getirdi.