Eaton’ın kapsamlı PowerXL frekans evirici portföyü mobil hale geliyor: Eaton’ın yeni drivesConnect uygulaması herhangi bir akıllı telefonu veya tableti insan makina arayüzüne dönüştürüyor, böylece makine üreticileri ve operatörleri için yeni DB1 serilerinin (soğuk kaplama ünitesi) yanısıra DE1, DC1 ve DA1 hız kontrol cihazları parametrelendirmek daha kolay. 

Sözü edilen drivesConnect uygulaması Eaton’ın aynı adı taşıyan kurulu yazılımına dayanıyor. Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı modda; kullanıcılar, Android ve iOS uyumlu uygulamalar yoluyla veri dizilerini oluşturabilmenin ve düzenleyebilmenin yanı sıra, kullanıcı dostu parametre yapısına erişim sağlamak için mobil cihazlarını kullanabilirler. Bu uygulama ayrıca masaüstü sürümünün izleme ve kumanda fonksiyonlarını içeriyor.

ARIZA TEŞHİSİ İÇİN KULLANILABİLİR

Örneğin; bu uygulama hız kontrol cihazlarını çalıştırmak veya arıza teşhisi yapmak için kullanılabilir. Bluetooth veya modern Yakın Alan İletişimi (NFC) standandı yoluyla, iki adede kadar veri dizisi mobil cihazlardan Eaton DX-COM-STICK’e aktarılabilir. Verilerin NFC yoluyla aktarılmasını sağlamak için, mobil cihaz (güç verilmemiş haldeki) DX-COM-STICK’in bir kaç santim yakınında olmalıdır. NFC standartlarını kullanmak yalnızca verilerin hızlı bir şekilde aktarılmasına olanak tanımaz, ayrıca iletişim cihazlarının gereken mesafesi sağlanırsa, süreci de daha güvenli hale getirir.
Aktarılacak olan parametreler son aşamada DX-COM-STICK ilgili frekans eviricisine takılmalıdır.

Eaton DX-COM-STICK, parametrelerin PowerXL aralığının frekans eviricilerine aktarılması için geliştirilmiş olan Bluetooth iletişim çubuğudur ve hız kontrol cihazlarını entregre COM portu yoluyla birbirine bağlar. NFC teknolojisinin tanıtılması esnasında, bu çubuk gözden geçirildi ve iOS için yeni Bluetooth standartlarını karşılayacak hale getirildi. Gözden geçirilmiş DX-COM-STICK ve DB1’in 2018 yılında piyasaya sürülmesine paralel olarak, uygulama Apple App Store (iOS için) ve Google Play Store (Android sistemleri için) üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Güç dağıtımı ve devre koruması; yedek güç koruması; kontrol ve otomasyon; aydınlatma ve güvenlik; yapısal çözümler ve kablolama cihazları; zorlu ve tehlikeli ortamlara yönelik çözümler ve mühendislik hizmetleri alanlarında uzman küresel bir lider olan Eaton dünya çapındaki çözümleriyle günümüzün en kritik elektrik güç yönetimi sorunlarına yanıt verecek konumda.