Ford Otosan, “Engelsiz Fabrikalar” adıyla yürüttüğü çalışma ile hem farklı engel sınıfındaki kişilere istihdam sağlıyor hem de kendilerini ifade edebilecekleri iş ortamı yaratıyor.

Bu kapsamda firmanın Yeniköy Fabrikası’nda hayata geçirilen “İşaret Dili ile Dokunuş” projesi kapsamında, fabrikanın montaj ekibinden 15 gönüllü çalışan dört ay boyunca işaret dili eğitimine tabi tutuldu.

Fabrikada kullanılan özel teknik terimleri de içeren eğitim sayesinde gönüllü çalışanlar, işitme engelli mesai arkadaşlarıyla tercümana ihtiyaç duymadan iletişime geçti ve onlara eğitim verdi.  

CLAD (Chairman's Leadership Awards for Diversity / Ford Başkanlık Ödülleri) 2018’de ödül kazanan bu projenin yanı sıra yine aynı yarışmada “Engellerimiz Fark Yaratıyor” projesi de ödüle layık görüldü.

FORD OTOSAN, ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYOR

Gölcük Fabrikası montaj ekibinin yer aldığı “Engellerimiz Fark Yaratıyor” projesinde, özel koçluk görevini üstlenen atölye ekip liderleri, engelli çalışanların farklı ve meşakkatli süreçlerde görev alarak engelleri ortadan kaldırmalarına destek oluyor.

CLAD Ödüllerinde, global bazda Ford’un faaliyet gösterdiği ülkelerin birbirinden farklı projeleri yarışıyor.
Ford Otosan, söz konusu projelerle, down sendromlu, otizmli ve engelli çalışanlarının yanında kadın çalışanlarının da yüksek sorumluluk gerektiren işlerin başarıyla üstesinden gelebileceğini kanıtladı.