Dünyanın en büyük özel aroma ve esans şirketi Firmenich ve uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company, Türkiye’de Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) kurulacak ve Bölgesel Esans Üretim Üssü haline gelecek yeni yatırımı olan tesisin temelini attı.

İLK ETAPTA 100 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

Yeni fabrika, Firmenich'in dünya çapındaki 46 esans, aroma ve bileşen fabrikasından oluşan küresel servis ağına katılacak. Toplam 4 kattan oluşacak yaklaşık 15 bin metrekarelik taban alanına sahip olan tesiste, sektördeki en gelişmiş dijital üretim teknolojileri, tam otomatik iki hatlı üretim bölümü ile kalite güvence laboratuvarları yer alacak.

İleri düzeyde otomasyon ile hizmet verecek fabrika, bölgede gelişen küçük ve orta ölçekli işletmelerin taleplerine cevap verecek. MG International Fragrance Company’nin Gebze Tesisleri’yle birleşik olarak kurulacak 20 bin tonluk ek kapasite sağlayacak yeni tesis ile ilk etapta 100 kişiye istihdam olanağı yaratılması bekleniyor. 

KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI

YEŞİL BİNA ÖZELLİKLERİNE SAHİP OLACAK

Firmenich firmasının sorumlu iş yaklaşımının yanı sıra dikkat çeken 2030 Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) hedeflerine uygun olarak proje tasarımına baştan dahil edilen sürdürülebilirlik kriterleri, yeni tesisin tümünde öne çıkacak.

LEED sertifikası alarak çevre dostu bina kategorisinde inşa edilmesi planlanan fabrika, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, su arıtma ve güneş panelleri gibi özellikleriyle sürdürülebilir bina ve üretim kriterlerine uygun olarak tasarlandı. Yeşil bina özelliğine sahip olacak fabrika, karbon ayak izi optimizasyonu ile çevreye duyarlı, sağlıklı ve insan odaklı bir yaklaşımla tasarlanıp inşa edilecek.

2023'TE FAALİYETE GEÇECEK

Firmenich CEO'su Gilbert Ghostine, söz konusu projenin 2019'da MG International Fragrance Company ile imzaladıkları ortaklıkta bir kilometre taşı olduğunu vurgulayarak, "Müşterilerimize daha avantajlı hizmet vermeye yönelik ortak kararlılığımızı ve bu dinamik bölgeye olan bağlılığımızın gücünü göstermektedir. Son teknolojilerle inşa edilecek tesis, Türkiye, Orta Doğu ve 'Stan' ülkelerindeki küçük ve orta ölçekli müşterilerden gelen hızla artan talebe yanıt vererek gerçek bir esans üssü olacak." şeklinde konuştu.

Ghostine, tesisin açılışını Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 27 Ekim 2023 tarihinde yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

"BÖLGEDE KİLİT OYUNCU OLMAYA KARARLIYIZ"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MG International Fragrance Company CEO'su Aslan Gülçiçek ise, esans alanında 186 yıllık ortak iş deneyimi miraslarının, iki yıl önce başlattıkları ittifakı başarıyla ilerletmeye devam etmesinden dolayı gurur duyduklarını belirtti ve “Firmenich'in ülkemize ve iş dünyasına yönelik yatırımlarıyla, bölgedeki bu önemli pazarlarda kilit oyuncu olmaya kararlı olduğumuzu gösteriyoruz." dedi.