Öğrencilerin hem öğretmenleri hem de akademisyenlerle çalışma fırsatı yakalayacakları BAU Mekatronik Laboratuvarı, Bahçeşehir Koleji'nin Nakkaştepe 50. Yıl Kampüsü’nde açıldı.

Makina ve robotik sistem parçaları başta olmak üzere araç motorları gibi otomotiv sektörüne yönelik yedek parçaların üretilebileceği laboratuar; 2 CNC dik işleme, 2 CNC torna, 2 universal torna, 1 kalıpçı frezesi, ayrıca hidrolik pres, hassas ölçüm aletleri ve atölye ekipmanları ile donatıldı. BAU Mekatronik Laboratuvarı'nın, sanayideki pek çok büyük ölçekli atölye ile yarışabilecek donanımlara sahip olduğu açıklandı.

"ÖĞRENCİLER BU İKLİM İÇİNDE İLHAM ALACAK"

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi’nin bir laboratuvarının Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe 50. Yıl Kampüsü’nde olmasının önemine değindiği konuşmasında, "Öğrencilerimiz sadece ders alan ve proje üreten değil, bu iklimin içinde yaşayıp ilham alan; öğretmen ve akademisyenlerle birlikte çalışma fırsatı bulacak” dedi.

“BİLİME HİZMET EDEN İNOVATİF FİKİRLER HAYATA GEÇECEK”

BAU Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Arıca, fikirlerin ürüne dönüşmesi için tüm imkânları sunacaklarını söyleyerek,Bahçeşehir Koleji bünyesinde açılan laboratuvarın bir ilki yaşattığını, ilkokuldan doktoraya kadar öğrencilerin fikirlerini ürüne dönüştürebilecekleri ortamda,  öğrencilerin akıllarındaki ürünlerin parçalarını ve donanımlarını geliştirebilecekleri imkâna sahip olacaklarını kaydetti.  Nafiz Arıca, öğrencilerin bilime ve insanlığa faydalı inovatif fikirler geliştirip, hayata geçirerek, insanlığa sunmalarını hedeflediklerini vurguladı.