Festo, basınçlı hava konusundaki enerji verimliliği, TÜV tarafından onaylanan dünyadaki ilk kuruluş oldu. TÜV Süd elektriksel ve pnömatik otomasyon teknolojisi üreticisi Festo’ya enerji verimliliği alanında sunduğu yetkin danışmanlık hizmetlerine dayanarak onay belgesi verdi.
Festo, Energy Saving Services şeklinde adlandırdığı Enerji Tasarruf Sistemleri'ne yönelik hizmetleri ile pnömatik tesislerindeki tasarruf potansiyellerini ortaya çıkartarak mümkün olabilen en yüksek tasarruf düzeyine ulaşmayı hedefliyor. Böylece işletme maliyetlerinde yüzde 60’lara kadar varan bir tasarruf gerçekleştirilebiliyor. TÜV, modüler bir hizmet programı şeklinde tasarlanan Festo Energy Saving Services’in metodolojisini inceleyip değerlendirirken, en başta ISO/DIS 11011 standardına uygun basınçlı hava enerji verimliliği olmak üzere, mühendislik hizmetlerinin niteliği, basınçlı hava tasarrufuna yönelik tedbirlerin pratiğe aktarılması ve ayrıca basınçlı hava tasarrufunun sürdürülebilirliğinin garanti altına alınmasına yönelik faaliyetleri tetkik etmiş.

DÜNYA ÇAPINDA STANDARDİZE HİZMETLER SUNDUĞUNUN KANITI 

Basınçlı hava enerji verimliliği tetkikinde; basınçlı hava üretim ve tüketimi, basınçlı hava kalitesi, basınçlı havanın kullanımı ve kaçaklarının tespit ve bertaraf edilmesine yönelik tetkik modülleri yer alırken, Festo Hizmet Yönetim Departman Müdürü Sven Lensdorf, TÜV’ün Festo Energy Saving Services birimine lâyık gördüğü onay belgesinin, Festo’nun basınçlı hava verimliliği alanında olduğu kadar, yetkin enerji danışmanlığı konusunda da dünya çapında standardize hizmetler sunabildiğinin kanıtı olduğunu söyledi.