Tanı laboratuvarları, giderek daha büyük hacimlerde numuneleri yönetme zorluğuyla karşı karşıyalar. Festo'nun yeni modüler dağıtma kafası, numunelerin işlenmesini kolaylaştırıp hızlandırıyor. Kompakt kinematik sistemlerle birlikte, yüksek hassasiyet gerektiren  işlevsel sistem çözümleri kolayca uygulanabiliyor.

Laboratuvarlar ön-analiz, analiz ve son-analiz süreci içinde ilerleyen numune işlemlerinde giderek daha yüksek bir beklenti düzeyi oluşuyor. Kurumlar esneklik, çok küçük dozaj miktarlarında bile yüksek hassasiyet seviyesi,  yüksek güvenilirlik ve tekrarlanabilirlik güvencesi talep ediyorlar. Modern ve otomatikleştirilmiş dağıtma sistemleri klinik ve tıbbî laboratuvarların verimliliklerini büyük ölçüde artırabiliyor. Bu aşamada modülerlik de verimlilik sürecinde belirleyici bir rol oynuyor.

Festo VTOE dağıtma kafası ve 2-D Handling sistemi EXCM'nin kombinasyonu sayesinde hem standardizasyon getiriyor hem de esnek çözümler sunabiliyor. Bu sayede her laboratuvarın bireysel gereksinimine uyarlanabilen numune işlemeye sürecini garanti ediyor. Bu sistem sayesinde, ilk konsept aşamasından tamamlanmış otomasyon çözümü halinde pazara sunma aşamasına dek olan süre kısalıyor ve Ar-Ge maliyetleri düşürülüyor.  

ESNEK ve HASSAS SIVI İŞLEME SAĞLIYOR

Festo'nun dağıtma kafası VTO, sekiz adede kadar çıkartılabilen dağıtma kafasıyla, çeşitli sıvıların ve doldurma hacimlerinin hassas şekilde dağıtılması için farklı uygulamalara izin veriyor. Basınç ve açılma zamanlarında esneklik ve tekrarlanabilirlik sunan VTOE, tanımlanmış çok sayıda dozaj miktarını uygulama yeteneğine sahip. Kompakt eklenti boyutları ise sisteme sayısız kombinasyon olanağı getiriyor. Örneğin, dilüsyonların üretilmesi, besin çözeltilerinin karıştırılması veya reaktiflerin dozajlanması için tek kanallı VTOE-1-1 seçeneği sunulurken, sıvıları mikro-plakalarda dozajlamak için, ideal şekilde hazırlanmış olan 8 kanallı dağıtma kafası ile VTOE-8-8 kullanılabiliyor. En hassas sonuçları garanti altına almak için, kanallar birbirleri ile bireysel kontrol kullanılarak ideal şekilde dengelenebiliyor. Maksimum entegrasyon yoğunluk düzeyleri elde etmek için, manifold kanallı levhalara sahip dağıtma kafası VTOE, polikarbonat (PC) veya PEEK malzeme seçenekleri ile sunuluyor. Standartlaştırılmış versiyonda, değişken dozajlama hacim ve debileri garanti etmek için her iki seçenek de 0,32 - 1,0 mm aralığında farklı iç çaplara sahip üç dağıtma ucuna sahip olarak sunuluyor.  

GÜVENİLİR SONUÇLAR İÇİN MAKSİMUM DOĞRULUK

Mükemmel bir hassasiyet sunan dağıtma kafası VTOE, basınç ve açılma zamanının bir fonksiyonu olarak çok sayıda spesifik dozajlama hacmini mümkün kılıyor. Bu şekilde esneklik maksimize ediliyor. Dağıtma kafalarının hassasiyeti, 10 - 1000 µl aralığında yüzde 1'den küçük tipik bir değişim katsayısı ve mükemmel lineerlikle kendini gösteriyor.