Syngineer hem zamandan tasarruf ederek hem de ürün kalitesini arttırarak verimli bilgi alışverişi sağlıyor. Syngineer ile sensor/aktüatör listelerinin otomatik olarak oluşturulması ise şirketlerin çalışma süresini yüzde 30 oranında azaltarak, daha da fazla tasarruf potansiyeli sunuyor. Üstelik iyileştirilmiş dökümantasyon kalitesinden bahsetmeye bile gerek yok. 
Endüstri 4.0 dönemiyle birlikte büyümek zorunda olan mühendislik disiplinlerindeki sınırlar nasıl aşılacak? Elektrik ve makina mühendisliğinde alanlarındaki tasarımcıların birbirleriyle konuşması için geliştirilen bulut tabanlı araç Syngineer, makina ve sistem geliştirmelerinde disiplinlerarası işbirliğini eş zamanlı olarak optimize ediyor ve böylece çok daha iyi iletişim sağlıyor.

KOORDİNASYONU HIZLANDIRARAK BASİTLEŞTİRİYOR

Eplan ve iştiraki Cideon´un yenilikçi bulut çözümü Syngineer, yazılım mühendisliği alanında, makina mühendisliği, elektrik mühendisliği ve PLC/yazılımı arasında koordinasyonu hızlandırarak basitleştiriyor. Departmanlar arası bilgi alışverişini mümkün kılan sistem, çok daha iyi işbirliği sağlayıp, sıklıkla son anda ortaya çıkan ve maliyetlerin artmasına neden olan  yaratan manuel görevlerin sayısını azaltıyor.