Kandan Özgür Gök; 'Tak ve Üretime Başla' sloganıyla üretim teknolojisinde çığır açmaya hazırlandıklarını kaydederek; "UR3, UR5 ve UR10 ürünleri oldukça kolay bir programlama ve esnek, dayanıklı, yüksek hassasiyete sahip kolları ile çok yönlü işlerde kullanılabiliyor" dedi.

Universal Robots, dünyanın en büyük sanayi fuarlarından biri olan Hannover Messe’de üretim çözümlerini tanıttı. 75 ülkeden 5 binin üzerinde firmanın ürünlerini tanıttığı fuara, 110 firmasıyla katılım sağlayan Türkiye de yoğun ilgi gösterdi. Universal Robots, UR3, UR5 ve UR10 ürünleri sayesinde ‘Tak ve Üretime Başla’ sloganıyla hayata geçirdiği çözümlerle üretim teknolojisinde çığır açacak.

“ESNEK OTOMASYON SÜREÇLERİNDE AVANTAJ”

Fuara ve sunduğu çözümlere ilişkin açıklamalarda bulunan Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, “Kolay uygulanabilir üretim çözümlerimiz sayesinde esnek otomasyon süreçlerinde avantaj sunuyoruz. Cobot’larımız ister insan yanındayken ister uzaktan kontrol edilebilir şekilde rahat bir çalışma imkanı sunuyor. Oldukça kolay bir programlama ve esnek, dayanıklı, yüksek hassasiyete sahip kolları ile çok yönlü işlerde kullanılabiliyor. Cobot’lar modüler yapısıyla, alan işgal etmeden sınırlı bir bölümde çalışıyor, kolayca yer değiştirebiliyor, farklı hizmetlere uyarlanabiliyor. Geleneksel robotlara göre güvenlik standartları daha yüksek olduğundan, güvenlik kafesi olmadan insanlarla birlikte rahatça çalışma imkanı sunuyor” dedi. 

“YÜZDE 62 PAYLA DÜNYADA PAZAR LİDERİYİZ”

Gök, sözlerine şöyle devam etti: “İş birliğine dayalı Cobot’larımız ile yüzde 62 payla dünyada pazar lideri Universal Robots olarak, birbirinden farklı sektörlere hizmet veriyoruz. Fuarda standımızı ziyaret edenler, Cobot’umuzun algısal kapasitesine tanık olurken, bazı uygulamaları da izleyebildiler. Aynı zamanda Cobot’umuzu kendileri de deneyimleyebildiler. Ürünlerimiz, hızlı yatırım geri dönüşü, risk analizine bağlı olarak koruma kafesi olmadan kullanılabilmesi, ücretsiz online eğitim, esnek konumlandırma, kolay programlama ve kullanıcı dostu özellikleriyle fark yaratıyor. Sanayi alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Hannover Messe’de çözümlerimizi tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmekten dolayı oldukça mutluyuz” 

Danimarka’da olan 2005’te kurulan Universal Robots; 'Cobots' (Collaborative Robots) olarak adlandırılan, hafif ve esnek robot kollarıyla endüstriyel robotiği yeniden keşfetmiş. UR3, UR5 ve UR10 olarak farklı erişim ve taşıma kapasitesiyle üç temel 'cobots' mevcut. Universal Robots’un 50’den fazla ülkede distribütörlüğü bulunuyor. Universal Robots'un ürünleri metal, makine, otomotiv, gıda ve tarım, mobilya, ilaç ve kimya, plastik ve polimer vb. birçok sektörde kullanılıyor. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulamasıyla kolay ve hızlı kurulum sağlayabilen Universal Robots, ücretsiz online eğitim sunulan Universal Robots Academy ile iş birliğine dayalı robot kavramlarını öğrenmek isteyenler için bir platform sunuyor. Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla (risk değerlendirmesine bağlıdır) kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, enerji verimliliği, az alan kaplamasıyla sağladığı alan tasarrufuyla da işletmelerin maliyetlerini azaltıyor.