Katı ahşap işleme makina ve ekipmanlarını üretme ve tasarlamada, Michael Weinig AG (Weinig)  dünya lideridir. 
Bu şirket, ışıklı basmalı butonlarını ve makinalarından birine ait diğer komponentleri; ahşap kirişler ve kalıplar üzerinde yanlamasına çalışmaya uygun dörtkenarlı kalıplayıcıyı içeren Eaton otomasyon sistemi komponentlerine son derece güvenmektedir. 

Daha fazla verimlilik konusunda Weinig’in gösterdiği çaba bireysel müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve desteklemek için, ön kablolama süresini azaltan yeni nesil aydınlatılmış basmalı butonu, kurulum alanında tasarruf sağlayan Eaton,  yani RMQ kompaktı, geliştirmiştir.

Ağaçları, mobilya, inşaat malzemeleri ve kurşun kalem gibi ağaç ürünlerine dönüştürmek için pek çok farklı sürece ihtiyaç duyulmaktadır. Bu süreçleri Weinig makinaları basit ve verimli hale getirmek için tasarlanmıştır. Şirket Avusturya, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Lüksemburg ve Çin’de bulunan üretim tesisleri üzerinden dünyanın her noktasına satış gerçekleştirmektedir. Weinig’i temsil eden Amerika, Avrupa Avustralya ve Asya’da 25 yan kuruluş ve şube bulunmaktadır. Katı ahşap işlemedeki tüm süreç zincirini kapsayacak bir ürün grubunu Weinig müşterilerinin hizmetine sunmaktadır. Bu ürün grubu gözden geçirme, kesme, birleştirme ve yapıştırma teknolojilerinden planlama ve ayrımlamaya kadar uzanmaktadır. Tüm bu süreçler, mobilya ve tek kısımlı üretimin yanısıra kapı ve pencere üretimini de içeren çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilmektedir.