Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) tarafından organize edilen “ENOSAD Üyeleri Tanıtım Webinarları”nın üçüncüsü gerçekleştirildi.

ENOSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Entek Otomasyon Yönetim Kurulu Üyesi Sami Özkan Dibek’in moderatör olarak yer aldığı webinara, Advantech Türkiye İş Geliştirme Müdürü Metin Demircikoğlu, Kardeş Elektrik Satış ve Pazarlama Müdürü Serhan Akyazan ve Yaskawa Türkiye Robotik Bölüm Müdürü Hakan Eskiyazıcı konuşmacı olarak katıldı.

“ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZLA BÜYÜYORUZ”

Firmalarını tanıtan, hizmetlerini ve müşterilerine dijitalleşmede sundukları hazır çözüm paketlerini anlatan Advantech Türkiye İş Geliştirme Müdürü Metin Demircikoğlu, Advantech’in iş ortaklarıyla birlikte büyüdüğünü ve sayısını artırdığını ifade etti. 

Demircikoğlu, İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir’deki çözüm ortaklarının yönlendirmeleriyle hazır çözüm paketlerini son kullanıcılara sunduklarını belirtti.

“DİJİTALE YATIRIM YAPTIK”

Konuşmasında, şirketlerinin tanıtımı, üretimleri, yetkili distribütörlükleri, bünyelerindeki SKC Karbon ile Acel Elektrik firmaları ve kendinden bahseden Kardeş Elektrik Satış ve Pazarlama Müdürü Serhan Akyazan, ardından dijitalleşmeye önem verdiklerini ve bu bağlamda departman kurduklarını ifade ederek sözü Kardeş Elektrik Dijital Pazarlama Uzmanı Burak Ergün’e verdi. 

Dijital pazarlama faaliyetlerini özetleyen Ergün, müşterileri ve müşteri adaylarının talebine etkili çözümler sunmak adına dijital pazarlama kanallarından analizler ve değerlendirmeler yaptıklarını, rakiplerini yakından takip ettiklerini, pazar araştırmaları gerçekleştirdiklerini ve web sitelerini güncellediklerini dile getirdi.

“DİJİTALLEŞMEDE ADIMLAR ATIYORUZ”

Yaskawa’nın tarihi, firma yapılanması ve robot ürün gamı hakkında bilgi vererek sunumuna başlayan Yaskawa Türkiye Robotik Bölüm Müdürü Hakan Eskiyazıcı, dijitalleşmede eklemeli imalat, bulut yazılımları, simülasyon, haberleşme, makina öğrenmesi, görselleşme, siber güvenlik ve adaptif robotik olmak üzere 9 ana teknolojinin tanımlandığını ve bütün bu teknolojilere yönelik çözümler sunduklarının altını çizdi.

Eskiyazıcı, “Yaskawa, kendi servo motor ve robot fabrikalarında kendi ürettiği ürünleri kullanarak dijitalleşme yolunda önemli bir hedef koydu ve bu adımları teker teker atıyor” dedi.

ÜÇÜNCÜ WEBİNAR 8 EYLÜL’DE

ENOSAD tanıtım webinarlarının üçüncüsü, 8 Eylül’de 16.00–17.00 saatleri arasında Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilecek.

Moderatörlüğünü ENOSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve HKTM CEO’su Tunç Atıl’ın üstleneceği webinarda; AES-ACAR Endüstriyel Genel Müdürü Yaşar Acar, Kontek Enerji Verimliliği ve Drives Direktörü Hakan Çınar ve EMF Motor Elektrik Ar-Ge Müdürü Günay Avcı şirketlerinin tanıtımını yapacak.