Endüstriyel itfaiyecilik alanında faaliyet gösteren ve şirketlerin operasyonlarına katkı sunan Falckon, “yangınla mücadele hizmetleri”, “yangın eğitimi” ve “yangın danışmanlığı” alanlarında şirketlere çözüm ortağı oluyor. Yangın danışmanlığı ile yangına karşı alınması gereken önlemleri tesislere ve üretim merkezlerine özel çözümlerle sağlayan şirket, yüksek riskli alanlar için yangından korunma danışmanlığı sunuyor. 
Yangınla mücadelenin sistem işi olduğunu bilen ve bu doğrultuda Ar-Ge çalışmalarına imza attıklarını dile getiren Falckon Genel Müdürü Anıl Yamaner, ‘’Bizim yaptığımız işler, eğitimler, saha incelemeleri, ekipman bakımları ve tatbikatlar. Bunların hepsi bizi tehlikenin oluştuğu ve yangının çıktığı anlara hazırlamak için var. Biz bu çalışmaları yaparken hem günlük işlerimizi daha verimli hem de daha sürdürülebilir hale getirebilmek için "Falckon Fire Commander" (FFC) kare kod uygulamasını hayata geçirdik’’ şeklinde konuştu.

DOĞRU ZAMANDA DOĞRU MÜDAHALE

Bahse konu olan uygulama ile bakımını takip ettikleri ve emin oldukları sistemlerin yangın anında doğru çalışıp çalışmadığını, hazır olup olmadığını rahatlıkla görebildiklerini söyleyen Anıl Yamaner, ‘‘FFC kare kod uygulamamız ile çok kısa sürede ekipmanları kontrol edebiliyoruz. Kontrol tarihini çok rahat bir şekilde anlayabiliyoruz. Ekipmanların başına gittiğimiz zaman ekipmana ne zaman dolum yapıldığını, bir sonraki kullanım tarihini kare kodu okuttuğumuz zaman görebiliyoruz. Burada, ekipmanın varsa eksikliğini tespit edebiliyor, kullanılmaz halde ise bunu anlayabiliyoruz. Bir sonraki dönemde de bakımını rahatlıkla yaptırabiliyoruz. Bu özel uygulamamızın dünya üzerinde örneği bulunmuyor ve halen de yeni faydalar ilave edilerek geliştirilmeye devam ediyor’’ dedi.

‘ACİL DURUM KOMUTANI’  İLE FARK YARATACAK 

FFC kare kod uygulamasını geliştirmek için Ar-Ge projelerinin hiç durmadan sürdüğünü belirten Anıl Yamaner konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Yakın zamanda uygulamaya girecek olanı ‘Acil Durum Komutanı’ modülümüz ile özellikle organize sanayi bölgeleri gibi çok sayıda farklı endüstrinin yer aldığı alanlarda sistemin, müdahale ekiplerine hangi açıdan yaklaşmaları gerektiği, tesis içi ve çevresinde ne gibi tehditler (kimyasal depolama alanları, trafolar, doğal gaz kesme istasyonları gibi) bulunduğu ve en hızlı erişim güzergahını rahatlıkla görebileceğiz’’

YANGINLA MÜCADELEDE TÜM HAREKETLER STANDART VE KUSURSUZ 

Online operasyon sistemleri sayesinde dünyanın her bir köşesinden gelen veri ve teknik yönergeleri müşterileri için erişilebilir hale getirdiklerini vurgulayan Anıl Yamaner, ‘‘Bu sayede yangınla mücadele konusundaki tüm hareketleri standart ve kusursuz hale getirebiliyoruz.  Bizim temin ettiğimiz hizmet bir istihdam hizmeti değil. Topyekün bir sistem. Eğitimli personel, varlık yönetimi ile yangın güvenlik ekipmanlarının çalışır halde tutulması. Plan ve prosedürlerin yazılması, IT altyapısı ile operasyon takibi ve sürekli raporlama. Sigorta danışmanlığı, sıcak çalışma nezareti, tatbikat planlaması, tesis çalışanlarının eğitilip, tüm işletmenin bir olay anında ne yapmaları gerektiğini öğrenmesi de sistemin bir parçası’’ şeklinde konuşmasını noktaladı. 
 

KÜRESEL OTOMOTİV ZİNCİRİNİN OTOMASYON İHTİYACI KÜRESEL OTOMOTİV ZİNCİRİNİN OTOMASYON İHTİYACI