Türkiye makina üretim sanayiinde Endüstri 4.0'a uygun akıllı makinalar üreten Dirinler Makine, 65 yıl önce doğduğu topraklardan yola çıkarak dünyada 50'den fazla ülkede kullanılan presleriyle ihracata damga vurdu.

Katma değeri yüksek makina üretmek hedefiyle yola çıkan ve son yıllarda AR-GE çalışmalarıyla birlikte eğitime verdiği desteklerle gündeme gelen Dirinler Makine, ürettiği daha yüksek tonajlı, daha büyük tablalı, daha hızlı, transfer sistemiyle çalışan Endüstri 4.0 uyumlu preslerle kullanıcılarını rekabette bir adım öne geçiriyor. Dirinler,  makinalarını dünyada 50'den fazla ülkeye de ihraç ederek önemli bir yol kat etti.

ENDÜSTRİ 4.0 UYUMLU PRESLER

Türkiye’de ilk torna tezgahını, ilk planya tezgahını, ilk hava kavramalı presi, ilk CE sertifikalı presi, ilk kemik eklemli presi, ilk CNC freze tezgahını, ilk yüksek hızlı hassas presi, ilk PET kompresörünü üreten Dirinler son olarak İzmir Maktek Fuarı’nda tanıttığı Dirinsmart 4.0 presiyle Endüstri 4.0 uyumlu yeni nesil preslere ilk adımı attı.

YERLİ ÜRETİCİYE ÖNEM VERİLMELİ

ABD, Rusya, İspanya ve Polonya'da büyümesini hızlandıran ve 50'den fazla ülkede pres makinalarını kullanılan Dirinler Makine Genel Müdürü Halil Akgül, Türkiye'de ana sanayi firmalarının yerli üreticilerden  alım yaparak ülkeye daha fazla katma değer sağlamaları gerektiğini vurguladı. Akgül “Ana sanayi firmalarının daha fazla yerli üreticilerden yatırım malı satın almalarını arzu ediyoruz. Türkiye beyaz eşya sektöründe oldukça ileri bir noktaya geldi ancak daha da ileriye gitmek, lider konuma ulaşmak istiyorsak yerli sanayinin gelişmesini sağlamak ana sanayinin hedefleri içinde olmalı. Bütün sektörlerde olduğu gibi rekabetçi olmak beyaz eşya sektörü içinde çok önemli bir hedef. Üretim zamanlarını düşürmek, malzeme tasarrufu ve istenen kaliteyi sağlamak rekabet avantajı sağlamanın yolları. Daha büyük tablalı, daha hızlı, transfer sistemi ile çalışan, endüstri 4.0 uyumlu presler ile rekabette bir adım öne geçmek mümkün. Dirinler bu tip presler üreterek sektöre hizmet ediyor” dedi.