Endress+Hauser, çevre ve sürdürülebilir tedarik alanlarında daha fazla gelişme gösterdi. Etik, işgücü ve insan hakları açısından Grup, karşılaştırmalı değerlendirmede çok iyi olan konumunu korumayı başardı. Sonuç olarak Endress+Hauser, en üst kümeye girdi ve altın standardın ardından EcoVadis denetiminin en yüksek performans seviyesi olan platin madalyayı elde etti. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR KURUMSAL KÜLTÜR 

Sürdürülebilirlik kavramı, Endress+Hauser’de derin köklere sahiptir. CEO Matthias Altendorf, “Geniş kapsamlı sorumluluk, kurumsal kültürümüzün temel değerlerinden biridir. Bir aile şirketi olarak, ekonomik başarıyı ekolojik ve sosyal ilerlemeyle birleştirmek istiyoruz,” diye vurguluyor. Bu nedenle, 2014’ten beri Endress+Hauser, yıllık raporuyla birlikte ekolojik, sosyal ve ekonomik faktörleri ilişkilendiren bir sürdürülebilirlik raporu da hazırlıyor. Yıllık EcoVadis denetimi, Endress+Hauser’in gelişiminin sürdürülebilirliği için önemli bir stratejik gösterge görevi görüyor. Hedef, bu alanda da sürekli iyileştirme yapmak. Finans Direktörü Dr. Luc Schultheiss, “Müşterilerimizi sürdürülebilir üretim konusunda destekliyoruz. Bu nedenle, işimizin ve üretim süreçlerimizin sürdürülebilirliği açısından da lider olmak istiyoruz,” diyor.

SÜREKLİ İYİLEŞTİRME 

Endress+Hauser’in ürünleri, çözümleri ve servisleri, proses endüstrisindeki müşterilerinin kaynakları verimli kullanmalarına, kirletici emisyonlarını azaltmalarına, atıkları önlemelerine ve çevreyi korumalarına yardımcı oluyor. Şirket aynı zamanda kendi ekolojik ayak izini de sürekli iyileştiriyor. Örneğin; Endress+Hauser, binalarında ve altyapılarında giderek daha fazla sürdürülebilir şekilde üretilen enerji kullanıyor ve video konferanslarla seyahati azaltıyor. EcoVadis, dünya çapında şirketleri sürdürülebilirlik açısından değerlendirmek için çevresel, sosyal ve etik alanından 21 kriter kullanıyor. Sektör karşılaştırmasına ek olarak, şirketler iyileştirme önerileri de alıyor. Ayrıca bir internet platformunda kendi tedarikçilerini de bu kriterlere göre değerlendirebiliyorlar. Bugüne kadar dünya genelinde yaklaşık 75.000 şirket EcoVadis tarafından sertifikalandırılmıştır.