Nobel İlaç, Brand Finance’in 2020 yılında “Türkiye'nin En Değerli Markaları”nın yer aldığı listesine Türkiye’den giren tek ilaç firması oldu.

Uluslararası, bağımsız marka değerleme ve strateji danışmanlık şirketi Brand Finance tarafından 2020 yılında “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Turkey 100” çalışmasının sonuçları açıklandı.

Listeye farklı iş kollarında faaliyet gösteren 8 yeni markadan dahil olurken, Nobel İlaç sağlık sektöründe hizmet sunan tek firma olarak listeye girme başarısını gösterdi.

Listeye bu yıl katılan diğer firmalar ise; LC Waikiki, Koç Sistem, Kordsa, Odeabank, Aytemiz, Mars Lojistik ve Ege Profil oldu.

“HBS MBA PROGRAMINDA DERSLERDE OKUTULUYOR”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nobel İlaç Genel Müdürü Hakan Şahin, Türkiye’nin en değerli 100 markası içerisinde tek ilaç firması olmalarının kendilerine büyük gurur verdiğini ifade etti ve yurt içinin yanı sıra yurt dışında da markalarının önemli bir konuma ulaştığını belirtti.

Satış gücü transformasyonlarının, dünyanın en iyi işletme okullarından biri olan Harvard Business School MBA programında vaka olarak derslerde okutulduğunun altını çizen Şahin, “Sağlık için her şeye değer” inancı ve insanların yaşam kalitesini yükseltmek hedefiyle uluslararası başarılarına her geçen gün yenilerini eklediklerini dile getirdi.

“ÜLKEMİZİN DÖVİZ AÇIĞINA KATKI SAĞLADIĞIMIZ İÇİN GURURLUYUZ”

Yüzde yüz yerli sermayeli uluslararası bir ilaç firması olarak her yıl önemli ihracat rakamlarına imza attıklarına dikkat çeken Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Nobel İlaç olarak; Türkiye’de üç, Kazakistan ve Özbekistan’da da birer tane olmak üzere toplam 5 üretim tesisiyle faaliyet gösteriyoruz. Uluslararası standartlar çerçevesinde ürettiğimiz nitelikli ürünlerimizi, yaklaşık 50 ülkeye ihraç ediyoruz. Geçen sene içinde kurduğumuz İsviçre organizasyonumuzla birlikte, 20 ülkede kendi organizasyonlarımız ve markalarımız ile tanıtım ve satış faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Türkiye’nin en yüksek ilaç ihracatını yapan şirket olarak, ülkemizin net döviz açığına kaynak oluşturduğumuz için gurur duyuyoruz.”

Brand Finance tarafından hazırlanan rapora ulaşmak için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.

brand-finance-turkey-100-2020-full-report.pdf