Üretim süreçlerinde, otomasyon ve Endüstri 4.0 temelinde teknolojiler kullanan Avşar Maden Suyu, saatte 50 bin şişe üretim kapasitesiyle her gün yaklaşık 1 milyon şişe maden suyu ile rekabet gücünü ortaya koyuyor.

Firma, 2020 yılında pazara 14 farklı ürün grubunda 130 milyon şişe civarında maden suyu sunarken, tesislerinde yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor.

"40 MİLYON LİTREYE ULAŞACAĞIZ"

Avşar Maden Suyu Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Demirel, otomasyon teknolojilerine kurulduklarından beri yaklaşık 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını, günümüz rekabet koşullarının söz konusu teknolojilere yatırımın gerekliliğini şart koştuğunu dile getirdi.  

Şirket olarak 50 bin şişe/saat üretim kapasitesitesiyle, üstün hijyen ve kalite koşullarında üretim yapmayı sağlayan üstün teknolojilere, üretim bantlarına ve makinalara sahip olduklarını belirten Demirel, üretim hatlarının Almanya Krones olduğunu ve tüm makinaların, taşıyıcı konveyörlerin birbirine entegre bir şekilde çalıştığını söyledi.

"BİRÇOK KALİTE PROBLEMİNİ ÖNLEYEBİLİYORUZ"

Ekipmanlarının PLC kontrollü olduğunu, makinaların üzerindeki touch paneller ile gereken bütün işlemlerin ekran üzerinden yapıldığını kaydeden Demirel, otomasyon altyapıları sayesinde maksimum hijyen koşullarında el değmeden üretim yaptıklarını ve kontrol cihazlarıyla inceleyerek dolum seviyesinden yabancı madde kontrolüne kadar birçok kalite problemini önleyebildiklerini vurguladı. 

Demirel, "Teknolojik altyapımızla 2019'da yaklaşık 20 milyon litreye tekabül eden 100 milyon şişeyi tüketicimize ulaştırdık. Hedefimiz, bu yılsonunda da parkurumuzdaki gücü en üst seviyeye taşıyarak yaklaşık 40 milyon litre yani 200 milyon şişeyi tüketicimize sunmaktır." diyerek sözlerini tamamladı.