R103 tüm fotoelektrik algılama modlarını standart bir tasarımda bir araya getiriyor. Pepperl Fuchs Fotoelektrik Sensörleri Ürün Yöneticisi Sebastian Pesch;  “Hassas nesne algılama için çoklu piksel teknolojisine ek olarak  DuraBeam lazer teknolojisinden de söz etmeye değer. Bu model, LED ve lazer sensörlerin avantajlarını bir araya getiriyor.” dedi. 

DuraBeam’in -40 °C – +60 °C arasındaki sıcaklıklarda kullanımı mümkün kılması ve sağlamlığı ve özellikle uzun servis ömrüyle etkilemesi bunun en önemli nedeni. Tüm bunlara ek olarak sensör düzeyine kadar kesintisiz iletişim sağlayan, Sensorik4.0®’ın temelini de oluşturan IO-Link arayüzü yer alıyor. SmartBridge® teknolojisi, IO-Link üzerinden kolayca entegre edilebildiği için sensör verilerine mobil bir ekrandan rahatlıkla erişilebiliyor, sensör parametreleri de ayarlanabiliyor. 

R103 FOTOELEKTRİK SENSÖRLERİ

Pepperl Fuchs Fotoelektrik Sensörleri Ürün Yöneticisi Holger Unger, “Bu yeni nesil fotoelektrik sensörlerinin ilk iki temsilcisi R100 ve R101’ye benzer biçimde R103 de geleceğe yönelik bir ürün mimarisi sunuyor: Farklı uygulamalar için entegre tasarım ve kurulum kavramı, maksimum esneklik ve maliyet tasarrufu sağlıyor" diyerek çalışma prensibinden bağımsız olarak, tüm serilerde onları oldukça çok yönlü hale getiren çeşitli bağlantı seçeneklerinin bulunduğunu açıkladı. 

Kullanıcılar tek tip çalışma kavramından faydalanıyor. Çok turlu potansiyometre ve düğmeler, tüm fonksiyonların parametrelerinin hızlı biçimde ayarlanabilmesini sağlıyor; sensörün durumunun görüntülenmesi de tüm serilerde aynı olduğundan, zamandan tasarruf sağlanıyor; işletim hataları ve devreye alma maliyetleri azalıyor. 

TEK SENSÖR FARKLI YIĞIN YÜKSEKLİKLERİNİ ALGILAYABİLİYOR

Çok yönlü R100, R101 ve R103 serisi fotoelektrik sensörler, çeşitli endüstriyel uygulamalarda algılama görevlerini kolay biçimde gerçekleştiriyor. Bu anahtarlama sensörlerinde ölçüm temeli teknolojisi sayesinde tek bir sensörde IO-Link üzerinden istek üzerine yapılandırılabilen pencere çalışma modu ve anahtar noktaları gibi birden fazla çalışma modu birleştiriliyor. Özetle yalnızca tek bir sensör farklı yığın yüksekliklerini algılayabiliyor.