HARTING’in geliştirdiği Han-Modular® modüler konnektör konsepti, arayüzlerde azalma sağlayarak önemli maliyet ve alan tasarrufu sunuyor. Yeni uygulama alanları için sürekli genişleme ve uyarlama sürecinden geçen seri, sahadaki çalışanlar için eğitim ve ekipman maliyetlerini azaltarak verimliliklerini artırıyor.

Mekanik ve tesis mühendisliğinin yanı sıra telekomünikasyon gibi diğer endüstrilerde minyatürleşme eğilimi gelecekte de azalmadan devam edecek. Buna ek olarak, geliştiriciler tarafından tüm bileşenlere ve dolayısıyla konnektörlere yönelik talepler sürekli olarak artmaktadır. Tasarımlar, mümkün olan her ortamda evrensel olarak uygulanabilir olmalıdır. Zor ortamların da güvenlik ve kullanılabilirlik üzerinde hiçbir etkisi olmamalıdır. Ayrıca zor koşullar altında, bağlantı kalitesinden ödün vermeden konnektörler hızlı ve kolay bağlanıp ayrılmalıdır. Kurulum ve bakım basit olmalı ve tercihen hiçbir özel alet veya eğitim gerektirmemelidir. Veri ve optik arayüzleri, güç ve pnömatik bağlantıları birleştirmek mümkün olmalıdır. Konnektör arayüzü serbestçe seçilebilir olmalıdır. Bir yandan bireysellik, diğer yandan hizmette performans ve güvenilirlik sağlanmaya devam edilmelidir.

Böyle bir gereksinim listesinin teoride veya herhangi bir teknik şartnamede formüle edilmesi kolaydır, ancak gerçekte elde edilmesi zordur. Endüstriyel uygulamaların gerçekliğinde ortaya çıkabilecek sorunlar ne olursa olsun, böyle bir istek listesi, genel olarak bileşenlerin ve özel olarak konnektörlerin geliştiricileri için sürekli bir zorluk olmaya devam etmektedir. 

AKILLI ÇÖZÜMLER

Böyle bir gereksinimler listesine hakim olmak, akıllı ve özellikle alışılmamış çözümler gerektirir ve HARTING Teknoloji Grubu, tam olarak bu tür çözümler için gerekli bilgi birikimine ve kaynaklara sahiptir.

Konnektör tasarımı, sinyal, güç ve pnömatik modüllerin esnek kombinasyonunu sağlar. On yıllardır pazardaki konumunu koruyan ve bir endüstri standardına dönüşen Han® endüstriyel konnektörlerinin başarısı, bu yaklaşımı doğrulamaktadır. Ancak bu başarı ancak Han® konnektör tasarımının sürekli adaptasyonu ve modernizasyonu ile elde edilebilir. 

MODÜLERLİĞİN GÜCÜ

Han-Modular®, bileşenleri endüstrinin taleplerine ve uygulamalarına yönlendirmeye yönelik bu yaklaşımı bir kez daha doğruladı. Bu ürün grubunun altında sinyal, güç ve pnömatik modüllerin birbirine bağlanmasını sağlayan modüler bir konnektör konsepti bulunmaktadır. Han-Modular® ile tek bir konnektör, ayrı ayrı çözümler kullanması gereken hatları birleştirir. Bu, aynı zamanda geliştirici üzerindeki kısıtlamaları önemli ölçüde gevşetirken maliyetleri ve çabayı azaltır.

Han-Modular® çok yönlülüğü ve serbest kombine edilebilirliği ile piyasadaki yaygın çözümlerden ayrılıyor. Daha esnek konnektör teknolojisine doğru belirleyici bir adım olarak ön plana çıkıyor.

SAHA KAPASİTESİ

Konnektör çözümlerinin saha kapasitesi merkezi bir öneme sahiptir. Han-Modular®, elverişsiz koşullarda bile saha kabiliyetini artıran otomatik eşleştirmeye kadar kullanım kolaylığı ile öne çıkıyor. Bu, enerji teknolojisi, özellikle yenilenebilir enerji, telekomünikasyon, demiryolu teknolojisi, hammadde taşımacılığı veya yatırım malları endüstrisinde, kir, toz, nem, büyük sıcaklık dalgalanmaları, güneş ışığı ile karakterize edilen ortam koşullarında uygulama alanlarına işaret eder. Han-Modular® bu uygulama alanları için geliştirilmiş ve operasyonel kabiliyetini kanıtlamıştır.

Han-Modular®, arayüzlerde azalma sağlayarak önemli maliyet ve alan tasarrufu sağlar. Seri, yeni uygulama alanları için sürekli genişleme ve uyarlama sürecinden geçiyor. Bu, uygulama alanından bağımsız olarak bileşenlerin uyumluluğunu arttırdığı için aynı zamanda ürün serisinin esnekliğini de artırır. Bu da sahadaki çalışanlar için eğitim ve ekipman maliyetlerini azaltır ve verimliliklerini artırır.

ÖZEL KOMBİNASYON

Modüler konnektörler yerden tasarruf sağlar ve güvenli bir bağlantı sunar.

Geçmişte, modül kombinasyonları pahalı özel konnektörler veya ayrı çözümler gerektiriyordu. Han-Modular® sistemi bu sorunu ortadan kaldırmanın çözümüdür. Bu sistem, birkaç miliamperden 300 A'ya kadar olan akımların, 50 ila 5000 V arasındaki voltajların, pnömatik hortumların, veri hatlarının veya ekranlı bus sinyallerinin ve POF (polimer optik fiber) veya cam fiberlerdeki fiber optik kabloların tak-çıkar olarak bağlanmasına izin verir.

Özel uygulamalar için tasarlanmış konnektörleri bir araya getirmek mümkündür. Sistem, arayüzleri azaltmayı mümkün kılar. Boyutun önemli ölçüde azaltılması, yüksek düzeyde esneklik sunarken önemli maliyet düşüşlerine olanak tanır. HARTING, Han-Modular® serisini sürekli olarak genişletiyor ve daha fazla uygulama alanına uyarlıyor.  

MAXION WHEELS'İN FABRİKA YATIRIMINDA OTOMASYON RÜZGARI MAXION WHEELS'İN FABRİKA YATIRIMINDA OTOMASYON RÜZGARI

İYİ DIŞ ORTAM KORUMASI

Han-Eco® plastik muhafazalar, tuz sisi gibi çevresel etkilere karşı yüksek düzeyde direnç ve yüksek düzeyde mekanik sağlamlık sunan cam elyaf ile güçlendirilmiş mühendislik plastiğinden üretilmiştir. Malzeme ayrıca yanıcılıkla ilgili katı gereksinimleri karşılar ve UL94'e göre V0 sınıflandırmasına sahiptir.
Konnektörler aletsiz kurulum için tasarlanmıştır, tamamen tak ve çalıştır ilişkisine dayanan gövde montajı vida gerektirmez. Han-Eco® muhafaza 6, 10, 16 ve 24 B boyutlarında mevcuttur. Benzer boyuttaki diğer muhafazalardan daha fazla bağlantı yoğunluğu sunar ve artı bir modül için daha fazla alana sahiptir. Saca monte, panoya monte, kablodan kabloya geçiş çeşitleri mevcuttur.

ÇERÇEVE

Kullanıcı, Han-Modular® docking çerçevesini kullanarak Han-Modular® konnektörünü sürgülü sisteme “kör olarak” yönlendirebilir ve güvenli bir şekilde takabilir. Bu tür bağlantı elemanlarına özellikle alçak gerilim anahtarlama istasyonları, MCC'ler, akü sistemleri veya test kurulumları gibi enerji dağıtımında ihtiyaç duyulmaktadır. Sürgülü ünite çekmecesini kabine takarken, yerleştirme çerçevesi konnektörün hizalanmasını ve bağlanmasını sağlar.

Prensip, +/- 2 mm aralığında serbestçe hareket edebilen yüzer destekli bir çerçeveye dayanmaktadır. Aynı zamanda, mekanik olarak sağlam ve önde gelen merkezleme pimleri/soketleri, iki konnektör tarafının birbirine güvenli bir şekilde takılmasını sağlar. Sabit plastik çerçeveler 2, 3, 4 ve 6 modül için mevcuttur.

GÜVENLİ BAĞLANTILAR İÇİN

HARTING, Han-Modular® serisine iki modül ekledi. Tamamen ekranlı Han® Mega-Bit modülü, yüksek mekanik taleplere dayanır. Ethernet'i saniyede 100 Mbit'e kadar veri hızlarında iletir ve sonuç olarak, örneğin araçtan araca geçiş noktası alanındaki Ethernet arayüzü olarak demiryolu teknolojisinde kullanım için uygundur. Modül, Cat 5e gereksinimlerini karşılar. Modül başına iki veri hattı bağlanabilir ve bunlar başlangıçta gereken alanın tam olarak yarısını kaplar.

Ekranlı modül, kompakt bir alanda 20'ye kadar tak-çıkar, ekranlı kontak sağlar. Tamamen metal ekran, bitişik güç modüllerinden gelebilecek herhangi bir etkiyi ortadan kaldırır. Frekans dönüştürücülerle birlikte kullanıldığında, güç hatları sinyal hatlarına parazit iletebilir. Ekranlı modül, sinyal kontaklarını bu etkilerden korur ve kullanıcının güç ve sinyal modüllerini, gürültüler altında bile güvenli ve parazitsiz bir şekilde bir konnektöre aktarmasına olanak tanır.